20.000 de pacienti si familiile au avut ingrijire paliativa gratuita HOSPICE Casa Sperantei din 1992
Joi, 08 Decembrie 2016


sursa foto: HOSPICE Casa Sperantei (
20.hospice.ro )

adplayers. info

Prima organizatie care, in 1992, a introdus in Romania conceptul de ingijire paliativa, HOSPICE Casa Sperantei a reusit sa asigure, pana in prezent, ingrijire gratuita pentru peste 20.000 de pacienti si familiile lor. Conform cifrelor furnizate de HOSPICE, in Romania, anual, aproximativ 160.000 de persoane au nevoie de sprijin in lupta cu o boala incurabila, insa mai putin de 8% dintre acestea beneficiaza de servicii specializate.

Potrivit responsabilii de comunicare ai organizatiei, ingrijirea acestui mare numar de pacienti si familii a fost posibila si datorita donatiilor primite din partea companiilor si a persoanelor fizice, facilitatile fiscale prin care firmele care inregistreaza profit pot directiona pana la 20% din impozit catre organizatii neguvernamentale jucand un rol esential in asigurarea resurselor necesare. Numai anul trecut, costurile totale ale fundatiei au depasit 3,1 milioane de euro si au fost acoperite din granturi, finantari publice, sponsorizari si donatii.

„Sustinerea oferita de mediul de afaceri din Romania prin intermediul facilitatii fiscale 20% a permis HOSPICE Casa Sperantei ca, de-a lungul anilor, sa ofere ingrijire paliativa gratuita pentru tot mai multi pacienti afectati de boli incurabile si pentru familiile lor. De aceea, si in 2016 facem apel la societatile comerciale care inregistreaza profit sa directioneze, fara niciun cost, 20% din impozitul pe acest profit catre HOSPICE. Este o procedura simpla, eficienta si rapida, iar cei interesati pot gasi toate detaliile despre aceasta pe 20.hospice.ro” a declarat Mirela Nemtanu, director executiv al organizatiei.

Conform reprezentantilor de comunicare, numai intr-un singur an, HOSPICE a ingrijit gratuit 3.500 de pacienti cu boli incurabile. Specialistii fundatiei au efectuat 2.916 sedinte de tratament kinetoterapeutic (pentru intretinResponsabilitate ere si terapie), 849 de internari in unitatile HOSPICE, 1.572 de sedinte de consiliere psiho-emotionala, 4.867 de consultatii, 1.095 de interventii de consultanta in spitalele partenere si 17.531 de vizite pentru ingrijire paliativa la domiciliu. Cifrele sunt in crestere de la an la an, HOSPICE reusind sa ajute tot mai multi copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile.

Pe langa serviciile medicale oferite, HOSPICE si-a asumat misiunea de a dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si regional, organizand programe educationale pentru personalul din domeniul medical interesat de specializarea in paliatie. Anul trecut, peste 1.500 de specialisti din Romania si din alte 15 tari au participat la stagiile oferite de HOSPICE, iar din 1997 pana in 2015 s-au inregistrat peste 19.500 de participari la cursuri.

Companiile care doresc sa sprijine activitatea HOSPICE Casa Sperantei pot redirectiona, fara niciun cost, pana la 20% din impozitul pe profit pentru sustinerea ingrijirii paliative. Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei. Descrierea pasilor necesari si a intregului proces se gasesc pe site-ul www.20.hospice.ro.

Sustinuta si de adplayers.ro, printre partenerii campaniei de promovare si strangere de fonduri HOSPICE Casa Speranteise numara Fotograful tau, EY Romania, Asociatia pentru Relatii Comunitare, Direct Marketing, copyTOP. Parteneri media: 9AM, Agenda Constructiilor, Business Adviser, Business Review, Capital, Cargo Magazin, Cariere, Digi FM, Evenimentul zilei, Fereastra, Forbes, Garbo, Hotnews, HR Manager, Igloo, Magazinul Progresiv, Nine O'Clock, HRB Expert, Piata, Prima TV, Pro TV, Puterea, Radio Romania, Spectacular, TVR, Urbo, Vision Media Plus, Zeppelin.

Mai mult despre campanie, pe pagina
 20.hospice.ro 

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: