2 din 5 brazi naturali reciclati de Leroy Merlin. ,,Ofera a doua sansa bradului de Craciun'' a adus inapoi peste 38.000 de brazi din cei 93.000 vanduti
Marti, 12 Februarie 2019

 

Credit: Leroy Merlin / Galeriu & Partners 

In 2018, romanii care au trecut pragul magazinelor LEROY MERLIN au preferat brazii naturali (93.512 bucati vandute in perioada sarbatorilor de iarna), optand pentru cei artificiali intr-o proportie mult mai mica: 21.654 bucati vandute.

adplayers.info

Campania de reciclare „Ofera a doua sansa bradului de Craciun” a adus inapoi peste 38.000 de brazi naturali in magazinele LEROY MERLIN - singurul jucator din piata de bricolaj care deruleaza o campanie de responsabilizare sociala ce incurajeaza reciclarea brazilor de Craciun potrivit responsabililor latului de de magazine.

Pentru brazii achizitionati din reteaua LEROY MERLIN si returnati in luna ianuarie in magazine, retailerul a oferit clientilor un voucher de cumparaturi in valoare de 25 lei.

Astfel, din totalul brazilor naturali vanduti in perioada noiembrie-decembrie 2018, peste 38.000 s-au intors in magazine, in containerele pentru reciclare. LEROY MERLIN a sustinut integral toate costurile pentru inchirierea containerelor de stocare. Ulterior, brazii au fost trimisi in centre de compostare unde au fost maruntiti si valorificati energetic – transformati in combustibil sau in compost (ingrasamant pentru gradini si terenuri agricole).

„Reciclarea brazilor face parte, alaturi de alte actiuni cum ar fi reimpadurirea, din seria initiativelor de dezvoltare durabila derulate de toate companiile din Grupul ADEO sub sloganul „-20% impact CO2 pana in 2025”” a declarat Frederic Lamy, Director General LEROY MERLIN Romania.

Tot ca parte a eforturilor de protejare a mediului inconjurator, incepand cu anul 2017, LEROY MERLIN a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii care nu respecta standardele de sustenabilitate si certificarile FSC (Forest Stewardship Council) si PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).LEROY MERLIN Romania isi doreste sa apere padurile din Romania si actiunea noastra este pe termen lung pentru a proteja industria lemnului din aceasta tara.”  a mai spus directorul general.

In 2018, romanii care au trecut pragul magazinelor LEROY MERLIN au preferat brazii naturali (93.512 bucati vandute in perioada sarbatorilor de iarna), optand pentru cei artificiali intr-o proportie mult mai mica: 21.654 bucati vandute.

Cu un pret incepand de la 29,9 lei in functie de dimensiuni si de calitatea lor, brazii naturali au ajuns in casele romanilor de la mic la mare. Cei mai cautati au fost brazii de 69 lei si respectiv 79 lei, cu dimensiuni intre 1,75 si 2,25 m.

Companie parte din cadrul grupul ADEO, LEROY MERLIN detine aproape 500 de magazine in 13 tari din Europa, Asia, Africa si America de Sud si aproape 88.000 de colaboratori. Aflata intr-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceza de pe piata internationala. In prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot in lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

In Romania functioneaza 17 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajati in 13 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiesti, Brasov, Constanta, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Bacau, Iasi, Timisoara si Oradea.

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala, Retail, PR


PUBLICITATE: