1.483 de copii si 20 de scoli au participat la atelierele Art Safari Kids 2017
Marti, 25 Iulie 2017

Credit: Art Safari 

Copii au descoperit notiuni despre cromatica, diversitatea formelor, spatialitate si perspectiva, tehnica si compozitie, pasind pe urmele maestrilor romani.

adplayers. info

Art Safari 2017, cel mai mare eveniment de arta din Romania, a avut un public tanar numeros si dornic de noi experiente. Timp de o luna, Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei) au fost strabatute de copii, adolescenti, parinti, veniti sa viziteze expozitiile si sa participe la atelierele de arta.

Anul acesta, programul educational s-a extins in doua zone diferite, dedicate atelierelor pentru copii, aflate la etajul 3 (3-12 ani) si etajul 4 (+12 ani) ale Galeriilor Kretzulescu. 1.483 de copii si 20 de scoli au participat la aceste ateliere, in cadrul carora au descoperit notiuni despre cromatica, diversitatea formelor, spatialitate si perspectiva, tehnica si compozitie, pasind pe urmele maestrilor romani.

Programul Art Safari Kids a adus numeroase noutati: tururi ghidate pentru copii, tinute de elevii Complexului Educational Lauder-Reut, cartea de colorat Art Safari Kids, un bogat portofoliu de ateliere pentru copii, adolescenti, dar si pentru intreaga familie.

Anul acesta evenimentul l-a avut ca invitat special pe artistul si caricaturistul Hanoch Piven (Montevideo, Uruguay), care a venit la Art Safari special pentru a organiza doua ateliere de colaj pentru familii. Astfel, 25 de familii si-au creat propriul tablou tip colaj din materiale reciclate, parintii avand ocazia sa lucreze in echipa cu micii artisti.

”Orice copil merita o dezvoltare multilaterala, sansa de a explora si oportunitatea de a descoperi arta in toate formele ei, fie ca este vorba despre pictura, sculptura, muzica, literatura. E necesar sa investim constant in educatia copiilor nostri pentru a dezvolta principii si perspective corecte.” a spus Emilia Bunea – CEO Metropolitan Life, unul din partenerii evenimentului.

„Evenimentul Art Safari, prin sectiunea Art Safari Kids, este un bun prilej de a petrece momente placute in familie si o punte de comunicare cu cei mici. Este un moment bun sa ne gandim inca o data, in calitate de parinti, ca cei mici merita sa se joace, sa descopere, dar si sa deprinda noi abilitati.”

Partenerii care au facut posibil evenimentul: Partener principal: Creart

Parteneri institutionali: Ambasada Belgiei, Ambasada Israelului, Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Suediei, Complexul Educational Lauder-Reut, Forumul Cultural Austriac, Facultatea de Arte si Design Timisoara, Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca, Universitatea Nationala de Arte George Enescu din Iasi, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.

Parteneri: Lexus, Gi Group, Domicilio, Silva, Tastemakers, Decor Floor, Milliken, Policolor, Gerflor, Microsoft, Roca, Illy, Merenist Profesional, Domeniile Samburesti, Retropolitan Republic, World Class, Huawei, Uber, Konica Minolta, Aqua Carpatica, Moir, Metropolitan Life, Rembrandt Art School, IC Studio, VNBIA.

Parteneri media: Aesthetica, Art7, Bucharest City App, Burda, Celsius, Civilizatia, Diplomat Club, Elle, My Art Guides, Radio Guerrila, Revista ARTA, RFI, Sinteza, The Romania Journal, The Art of Living, Widewalls, 7 Seri.

Mai mult in Eveniment, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: