RAC s-a alaturat serviciului de Copy Advice la nivel european
Marti, 02 Martie 2010
 (AdPlayers.ro, Irina Toma)

Consiliul Roman pentru Publicitate (Romanian Advertising Concil, RAC) anunta ca s-a alaturat din luna ianuarie serviciului de Copy Advice la nivel european lansat de Clearcast UK si European Advertising Standards Alliance (EASA). Astfel, incepand cu 2010, RAC raspunde  solicitarilor de copy advice primite din strainatate.

Copy Advice  este un serviciu prin care companiile sau agentiile de publicitate pot solicita Consiliului Roman pentru Publicitate recomandari  pentru realizarea unei comunicari comerciale, astfel incat aceasta sa respecte principiile si standardele etice in publicitate reunite in Codul de Practica in Publicitate elaborat de RAC.  Detinatorii unei campanii de comunicare pot solicita Copy Advice pentru orice forma de publicitate, de la spot tv, radio, print, pana la forme neconventionale.

Programul lansat de Clearcast si EASA la nivel international in noiembrie 2009 permite agentiilor, companiilor si media sa solicite copy advice in mai multe tari simultan. Instrumentul de analiza a comunicarilor comerciale este extrem de util celor care lanseaza sau care doresc sa isi extinda aceeasi campanie in mai multe tari.

Orice companie sau agentie din strainatate care doreste analiza unei campanii comerciale pentru Romania poate accesa aplicatia la www.ad-advice.org. Metoda este simpla, rapida si confera deplina confidentialitate. Solicitarea ajunge imediat in atentia RAC, iar raspunsul este trimis in maximum trei zile lucratoare de la inregistrarii cererii. Opiniile emise de Copy Advice Panel, organismul care analizeaza propunerile de reclame, se bazeaza exclusiv pe respectarea principiilor din Codul de Practica in Publicitate elaborat de RAC.

Prin RAC, Romania s-a alaturat celorlalte 15 tari membre care ofera copy advice european in acelasi timp cu Turcia. Pe langa cele doua tari recent intrate in sistem, copy advice european mai este disponibil in: Austria, Belgia, Cehia, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania si Marea Britanie.


PUBLICITATE: