OTE incheie acordul de vanzare a Telekom Romania Communication (TKR) catre Orange Romania
Luni, 09 Noiembrie 2020

 

Credit: Telekom Romania Communication (TKR) c

OTE isi pastreaza statutul de actionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications S.A. (“TKRM”)

AdPlayers. info

Hellenic Telecommunications Organization S.A. (“OTE S.A.” sau “Compania”) anunta incheierea unui acord de vanzare a cotei sale de 54% din actiunile Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) catre Orange Romania, anunta compania.

Potrivit informarii, la valoarea agreata de 497 milioane euro pentru intregul pachet de actiuni (100%), valoarea actiunilor detinute de OTE este de 268 milioane euro, valoarea putand fi supusa unor ajustari, la incheierea tranzactiei, pentru a balansa modificarile anumitor elemente, precum datoria neta sau capitalul circulant.

OTE isi pastreaza statutul de actionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications S.A. (“TKRM”).

In prezent, TKR are o retea fixa de telecomunicatii la nivel national, care deserveste aproximativ 930.000 de clienti de Internet de mare viteza, si 1,2 milioane de abonati la serviciile TV. In 2019, TKR a inregistrat venituri de 622 milioane euro. Tranzactia nu este estimata a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Achizitia Telekom Romania Communications S.A. de catre Orange Romania va determina o crestere a competitivitatii in piata, securizand totodata viitorul companiei prin investitii pe termen lung, prin sprijinirea transformarii digitale a economiei si societatii romanesti, oferind astfel perspective stabile si pozitive pentru angajatii sai.

Tranzactia face obiectul aprobarilor institutiilor cu rol de reglementare si altor conditii, finalizarea acesteia fiind estimata in a doua jumatate a anului 2021. La finalizarea acesteia, valoarea neta rezultata in urma tranzactiei va fi distribuita actionarilor.

Michael Tsamaz, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General al OTE, a precizat ca: „Vanzarea participatiilor detinute in Telekom Romania Communications este o decizie strategica luata in contextul redefinirii prioritatilor si planurilor de crestere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea Grupului si a genera valoare pentru toate partile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanta Telekom Romania si ramane pe piata prin Telekom Romania Mobile Communications. Doresc sa multumesc echipei de management si angajatilor Telekom Romania pentru realizarile de pana acum. Sunt convins ca vor continua sa ofere tot ce au mai bun nu doar in perioada urmatoare, pana la finalizarea tranzactiei, ci si ulterior. Achizitia TKR de catre Orange Romania va asigura crestere pe viitor. Aceasta seteaza premisele consolidarii competitivitatii pe piata in beneficiul clientilor si pe cele ale transformarii digitale ale economiei si societatii romanesti.”

Barclays Bank PLC este consultantul financiar al OTE, iar Dechert, Eversheds si Freshfields sunt consultantii juridici si de reglementare.

Tot in aceasta zi, mandatul Directorului General al Telekom Romania Communications S.A. si al Telekom Romania Mobile Communications S.A., Dl. Miroslav Majoroš, se incheie cu succes. Dl. Vladan Pekovic este numit in functia de Director General al celor doua companii, avand misiunea de a asigura o tranzitie lina pana la finalizarea tranzactiei si de a continua dezvoltarea operatiunilor mobile.

„Doresc sa ii multumesc domnului Majoroš pentru contributia sa valoroasa din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergenta si mentalitate de crestere, acesta a adus o imbunatatire solida a rezultatelor de business. Prin efortul constant si dedicarea intregii echipe, Telekom Romania s-a transformat radical si a devenit o organizatie mai performanta”, a conchis Michael Tsamaz.

Mai mult in Achizitii si Parteneriate, Business, Telecom


PUBLICITATE: