FCB Bucuresti devine DRAFTFCB
Marti, 18 Septembrie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Foote Cone & Belding (FCB) Bucuresti s-a transformat in DRAFTFCB. Actiunea din Romania are loc dupa ce, in 2006, Interpublic Group, din care faceau parte FCB si DRAFT, a hotarat ca la nivel International cele doua entitati sa se uneasca si sa se transforme in DRAFTFCB. In intreaga lume, compania are peste 9000 de angajati, reteaua cuprinzand 180 de birouri in 110 tari.

Cu 10 ani de activitate in Romania, noua companie combina expertizele de comunicare ale agentiei FCB, cu cea in marketing a agentiei DRAFT. Potrivit companiei, noua DRAFTFCB ofera acum clientilor sai servicii integrate de publicitate, marketing si relatii publice.

Foote Cone & Belding (FCB) a fost infiintata in 1873 la Chicago si, potrivit companiei, este a treia dintre cele mai vechi agentii de publicitate din lume. Pana in 1942, agentia s-a numit Lord & Thomas. Atunci Albert Lasker, una dintre figurile importante ale publicitatii moderne, a vandut compania celor trei manageri ai sai: Emerson Foote in New York, Fairfax Cone in Chicago si Don Belding in California. In 2001, FCB intra in Interpublic Group, dupa 128 de ani de la infiintare.

Infiintata in 1978, Draft a inceput ca agentie de marketing direct sub numele de  Kobs & Brady, cand, la acea vreme, Howard Draft era account executive in agentie. In 1986, Kobs & Brady a fost preluata de Ted Bates Worldwide. Agentia a fost numita  Kobs & Draft, in 1988, iar Draft a devenit Presedinte si CEO. agentia redevine independenta sub numele de Draft Direct Worldwide In 1995. Un an mai tarziu este achizitionata de Interpublic Group.

In Romania, Foote Cone & Belding (FCB) Bucuresti a fost infiintata in 1997 de Bogdan Santea, iar din 1999 compania se transforma in agentie de publicitate full service. Dintre clientii DRAFTFCB Bucuresti se numara Beiersdorf (Nivea, Eucerin), Johnson Wax (Anitra, Pronto, Mr. Muscolo, Glade, Oust, Raid, Baygon, Autan, OFF!), Philips, Samsung, Lavazza, Albalact (Zuzu), Ringier (Libertatea, ProSport), Lafarge, Zapp, Piraeus Bank, Piraeus Leasing, Astra Asigurari, Scop Computers (Toshiba).

PUBLICITATE: