Cu o capacitate de instruire anuala in productia de software, testare cod si securitate cibernetica de pana la 15.000 - 20.000 de persoane, Codecool si Software Development Academy fuzioneaza
Marti, 13 Septembrie 2022

 

Claudia Tamasi, Country Manager Codecool Romania: "Pentru a deveni si mai interesanta pentru investitori, Romania trebuie sa poata oferi profesionisti in domeniul IT&C cu aceeasi rapiditate cu care piata dicteaza cererea. Fuziunea dintre Codecool & SDA este un raspuns la aceasta nevoie, precum si o sansa unica pentru regiune de a deveni un centru puternic de servicii IT&C relevant la scara globala. Prin programele consolidate ale celor doua companii, vom continua sa cream si sa oferim cursuri cu plata amanata pentru oricine doreste o cariera in IT&C.”

AdPlayers. info

Codecool si Software Development Academy (SDA), doua companii de top in domeniul EduTech din Europa Centrala, anunta o fuziune menita sa creeze unul dintre cele mai puternice centre de formare in Tech si de integrare de talente in piata IT&C din Europa, anunta companiile.

Potrivit autorilor fuziunii, cele doua companii fuzionate vor fi prezente in 8 tari (Polonia, Ungaria, Romania, Austria, Slovacia, Republica Ceha, Estonia si Albania) si vor instrui anual 15.000-20.000 de persoane fizice si echipe din 400 de companii globale si locale din Europa Centrala. Printre acestea se numara si parteneri cheie precum Accenture, Microsoft, Motorola, Morgan Stanley, Ericsson si Vodafone.

Cu peste 300 de angajati, 17 cursuri de formare si reconversie digitala si o retea de 1.600 de mentori, Codecool si Software Development Academy (SDA) ofera, in sinergie, cursuri de formare, perfectionare si reconversie persoanelor fizice, companiilor si guvernelor. De altfel, in sectorul public au fost implementate deja doua programe de reconversie profesionala de succes de care au beneficiat 10.000 de specialisti in Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) in Albania si 600 de ingineri in Ungaria. In plus, compania rezultata in urma fuziunii construieste Academii Digitale destinate partenerilor de business din industria IT&C.

Impreuna, cele doua companii care fuzioneaza se ocupa atat de selectarea potentialilor candidati cat si de dezvoltarea si adaptarea curriculei la nevoile tehnice specifice din cadrul companiilor. Astfel de Academii functioneaza deja, cu succes, in cadrul unor business-uri partenere internationale precum: Vodafone, Generali, Siemens, Motorola, Citibank si BCR.


„Companii din intreaga lume sunt preocupate sa ofere competente digitale angajatilor si cauta continuu sa-si consolideze echipele de IT, iar in contextul deficitului de specialisti, eforturile de reconversie profesionala si de atragere a talentelor noi se intensifica. De aceea, obiectivul nostru principal ramane instruirea de calitate a viitorilor profesionisti IT&C si pentru piata din Romania.”, a spus Costin Alexandru, Country Manager, SDA Romania.

,,Credem ca sinergia dintre Codecool si SDA va creste semnificativ nivelul de competente tech al cetatenilor din Europa Centrala si va fi esentiala in transformarea digitala a Europei si nu numai.”, a adaugat Costin Alexandru.

Dobandirea competentelor digitale este cu atat mai relevanta cu cat Uniunea Europeana se confrunta cu un deficit de aproximativ 1,8 milioane de experti in sectorul IT&C, generat si de subcalificarea angajatilor din domeniu.

In plus, un obiectiv important al programului Digital Decade al Comisiei Europene este angajarea a 20 de milioane de specialisti IT&C, barbati si femei, pana in 2030. Pentru a-l atinge, 161 de miliarde de EUR vor fi alocate inovatiei si digitalizarii pietelor UE, conform mecanismului european de redresare si rezilienta. In Romania, urmeaza a fi cheltuite aproximativ sase miliarde de EUR pentru transformarea digitala, care reprezinta 21% din bugetul de 29,2 miliarde de EUR aferent planului local de redresare si rezilienta sustinut de Comisia Europeana.

Acest deziderat european poate fi realizat doar cu jucatori puternici in domeniul educatiei si reconversiei. Fuziunea Codecool si SDA va deservi cea mai importanta resursa de talente digitale de pe continent - regiunea Europei Centrale. In aceasta zona, interesul populatiei de a obtine locuri de munca digitale relevante pentru viitor si bine platite este cel mai mare din UE, fapt ce se reflecta si in dinamica business-urilor Codecool si SDA, unde numarul cursantilor creste cu 50% pe an.

Claudia Tamasi, Country Manager Codecool Romania: "Pentru a deveni si mai interesanta pentru investitori, Romania trebuie sa poata oferi profesionisti in domeniul IT&C cu aceeasi rapiditate cu care piata dicteaza cererea. Fuziunea dintre Codecool & SDA este un raspuns la aceasta nevoie, precum si o sansa unica pentru regiune de a deveni un centru puternic de servicii IT&C relevant la scara globala. Prin programele consolidate ale celor doua companii, vom continua sa cream si sa oferim cursuri cu plata amanata pentru oricine doreste o cariera in IT&C.”

,,Obiectivul nostru este sa imbunatatim competentele digitale atat ale persoanelor fizice cat si cele ale echipelor din companii si din institutiile de stat. Absolventii cursurilor noastre sunt la mare cautare mai ales acum, cand business-urile din Europa de Vest si din SUA incep sa-si externalizeze activitatile IT sau sa recruteze noi talente, cu intentia de a-si reduce, in acelasi timp, costurile operationale." a mai spus Claudia Tamasi.


Potrivit autorilor miscarii, in perioada urmatoare, atat Codecool cat si SDA, isi vor pastra identitatea de brand (marca). Prin fuziunea anuntata astazi, cele doua companii isi vor folosi in comun resursele pentru a crea noi cursuri de calificare & recalificare adaptate la noile cerinte din tehnologie si vor contribui impreuna la reducerea deficitului de specialisti IT din pietele in care opereaza.

Pe langa cele 8 tari in care este prezenta, compania creata in urma fuzionarii se va se extinde si in alte regiuni, intarindu-si pozitia de lider in segmentul sau.

Codecool este o companie privata cu sediul in Budapesta, infiintata in urma cu sapte ani, prezenta in 4 tari (Ungaria, Polonia, Romania, Austria), cu o echipa de aproximativ 150 de angajati, peste 2000 de absolventi si mai bine de 300 de parteneri corporate.

Software Development Academy (SDA) este o companie privata cu sediul in Gdynia (Polonia), infiintata in urma cu sapte ani si prezenta azi in sase tari (Polonia, Romania, Estonia, Cehia, Slovacia, Albania); are circa 150 de angajati, peste 100 de parteneri corporate si peste 15.000 de absolventi ai cursurilor de formare si instruire in IT&C.

Mai mult in Business, IT, Digital,


PUBLICITATE: