„Se pare ca lumea stia dinainte ce premii o sa ia” Adrian Alexandrescu, OgilvyOne, in Opinii Internetics
Marti, 06 Noiembrie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

La capitolul „plusuri”, Adrian Alexandrescu, One-to-One Communications Director la OgilvyOne, si unul dintre membrii juriului Internetics 2007 spune un „Bravo organizatorilor pentru consecventa. Ramane singurul festival de profil”.

„Foarte multa lume la gala de premiere”, adauga oficialul OgilvyOne, care mai apreciaza si ca evenimentul a avut o acoperire media destul de buna. Alexandrescu spune ca a fost „multa munca in spatele organizarii si a lucrarilor inscrise, ceea ce intotdeauna trebuie apreciat”. Nu in ultimul rand, la capitolul plusuri, el este de parere ca „una peste alta a fost fun”.

La minusuri, pe de alta parte, Adrian Alexandrescu sustine ca „multe lucrari care trebuiau sa fie in competitie n-au fost, iar cateva, dintre cele care au fost, n-ar fi trebuit sa fie”. „Multe orgolii. Si comentarii acide dupa anuntarea castigatorilor”, ar mai adauga la acelasi capitol reprezentantul OgilvyOne. „Pot intelege motivatia celor care au avut lucrari inscrise si au pierdut. Nu pot intelege motivatia celor fara nici o legatura cu concursul. Doar de dragul de a carcoti?”

„Se pare ca atunci lumea stia dinainte ce premii o sa ia”

Banuielile ca unii stiau premiile inaintea Galei de premiere, le confirma si Adrian Alexandrescu: „Desi organizatorii au rugat membrii juriului sa pastreze confidentialitatea pana la gala de premiere, se pare ca atunci lumea stia dinainte ce premii o sa ia”, spune oficialul OgilvyOne. „M-a distrat reactia unui premiant care s-a ridicat si s-a dus langa scena imediat cum s-a anuntat categoria si a inceput citirea listei cu nominalizati si castigatori”, isi motiveaza el opinia.

Tot la minusuri, executivul este de parere ca a fost si numarul de lucrari jurizate de un membru al juriului. „Prea multe lucrari de jurizat. Era mai normal sa fie pe fiecare sectiune un juriu separat, ca la Effie. In plus termenul limita de jurizare a fost depasit de doua ori si votul putea fi schimbat”.

In sustinerea afirmatiei el vine cu un exemplu de la festivalul EFFIE. „La Effie se jurizeaza cu toti membrii intr-o sala, in aceeasi perioada de timp si nu se pot schimba voturile. Si e mult mai bine”, crede Alexandrescu. „ Desi acolo miza e mai mare sunt mult mai putine comentarii „dupa”. S-a simtit nevoia unei implicari mai mare a organizatorilor in impartirea inscrierilor pe categorii”

Si la organizare, Alexandrescu este de parere ca ar fi putut iesi mai bine. „Parca era mai bine de facut intr-o locatie mai underground si un cuplu de prezentatori mai implicati in domeniu, care sa faca ceva show”, spune oficialul. „Am avut la un moment dat senzatia de banda rulanta”, conchide el.


PUBLICITATE: