Spoturi TV oprite, pentru intrarea in legalitate: Espumisan, Parasinus Penta si Hepamix.
Joi, 11 Februarie 2016
 adplayers. info

Consiliul National al Audiovizualului a oprit de la difuzare spoturile TV Espumisan, Parasinus Penta si Hepamix pana la intrarea in legalitate.  

Intrunit in sedinta publica din 11 februarie, CNA a emis decizii privind intrarea in legalitate in privinta spoturilor aferente unor campanii de promovare a produselor: Espumisan, Parasinus Penta - pentru incalcarea prevederilor art. 124 alin. (4) din Codul audiovizualului si Hepamix -  pentru nerespectarea dispozitiilor art. 120 alin. (1) din Codul audiovizualului.

Ce spun articolele incalcate

Art. 120 (1) Sub rezerva derogarilor prevazute de legislatia comunitara si nationala aplicabile apelor minerale naturale si produselor alimentare destinate unei alimentatii speciale, informatiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie sa atribuie unui produs alimentar proprietati de prevenire, de tratament si de vindecare a unei boli umane si nu trebuie sa evoce astfel de proprietati.

Art. 124 (4) Avertizarile mentionate la alin. (1) lit. e) si la alin. (2) se vor difuza in conditiile prevazute la art. 94.

Mai mult in Legislatie, Reglementare, TV


PUBLICITATE: