Semifinala Eurovision la Salina Turda. "Mai multe televiziuni din strainatate doresc sa preia imaginile de la semifinala" Doina Gradea, TVR
Vineri, 09 Februarie 2018

Semifinala Eurovision la Salina Turda. Mai multe televiziuni din strainatate doresc sa preia imaginile de la semifinala Doina Gradea, TVR 

adplayers.info

Doar doua zile ne mai despart de o premiera absoluta in istoria Eurovision: TVR realizeaza si  transmite in direct, din Salina Turda, semifinala Selectiei Nationale din aceasta duminica. Show-ul va avea loc la o adancime de 90 de metri, in mina Rudolf si va fi transmis live la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova si pe TVR+, in 11 februarie, de la ora 21.00.

Inaintea evenimentului, organizatorii au sustinut o conferinta de presa in Sala Mare a Primariei Municipiului Turda.

La intalnirea cu jurnalistii au participat Doina Gradea - Director General Interimar TVR, Cristian Octavian Matei - primar al municipiului Turda, Romeo Couti - director TVR Cluj, Diana Dumitrescu si Cezar Ouatu - prezentatori show si Loredana Corchis - coprezentator show - camera verde - si moderator conferinta.

Doina Gradea, Directorul General Interimar al TVR, a subliniat sprijinul oferit de Primaria Turda pentru organizarea semifinalei: „Propunerea de a organiza semifinala in decorul inedit al Salinei Turda a venit din partea domnului primar, un om deosebit de curajos”. DGI al TVR a dezvaluit ca numeroase personalitati vor veni la salina sa urmareasca show-ul, insa numele raman o surpriza pana in ziua spectacolului.

Despre interesul major pe care spectacolul din aceasta duminica l-a starnit dincolo de granite, Doina Gradea a declarat ca „partenerii internationali apreciaza curajul TVR de a realiza show-ul in Salina Turda, mai multe televiziuni din strainatate exprimandu-si dorinta de a prelua imagini de la semifinala”. 

„A fost nevoie de mult curaj pentru a realiza acest eveniment. Timp de o saptamana, echipa de organizatori a facut o munca titanica si ma bucur ca lucrarile sunt aproape finalizate.  Vreau sa multumesc conducerii TVR pentru ca a ales sa organizeze semifinala alaturi de noi, iar Turda este, cu aceasta ocazie, in atentia tuturor”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

Diana Dumitrescu, actrita care prezinta alaturi de Cezar Ouatu spectacolul din aceasta duminica, a marturisit ca a pregatit o tinuta speciala, avand in vedere temperatura scazuta din salina. „Sunt bucuroasa ca voi avea ocazia sa particip la o premiera absoluta in istoria Eurovision, intr-un decor extraordinar”, a declarat Diana, inainte de experienta inedita.

Semifinala Eurovision Romania din Salina Turda va fi transmisa, in direct, pe TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR Moldova precum si pe TVR+, duminica, 11 februarie, de la ora 21.00.  Ultima semifinala a concursului va avea loc la Sighisoara, in 18 februarie, iar pe 25 februarie, la Bucuresti, vom urmari Marea Finala a Selectiei Nationale. 

Cu o zi inaintea spectacolelor, in fiecare sambata, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregatiri, impresii la cald, imagini de la repetitii si de la conferintele de presa premergatoare evenimentelor. Concurentii fiecarei semifinale vor oferi momente inedite,  interpretand diferite melodii, altele decat cele cu care s-au inscris in concurs.

In acest an, Selectia Nationala se desfasoara sub sloganul „Eurovision uneste Romania!“. In premiera, in concurs au intrat 60 de piese, cate 12 pentru fiecare semifinala. In fiecare semifinala, juriul Selectiei Nationale alege cate trei finalisti.  Juriul Selectiei Nationale ii reuneste pe Marian Ionescu, Ilinca Bacila, Nicu Patoi, Liliana Stefan si Viorel Gavrila, cinci artisti legati prin experienta participarii la cel mai mare concurs muzical din lume.

Pe 25 februarie, in Marea Finala care va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese ramase in concurs.


PUBLICITATE: