Reuniune la Bonn pentru ca FSC sa nu mai certifice taierile ilegale din Romania
Luni, 06 Februarie 2017

Comunitatea de-clic, impreuna cu partenerii de la Campact, Germania si #Aufstehn, Austria, vor organiza maine, 7 februarie, incepand cu ora 10, o actiune si o inmanare de semnaturi in fata sediului FSC (Forest Stewardship Council) din Bonn. 
foto: FSC Deutschland

adplayers. info

Peste 250.000 de oameni din Romania, Germania si Austria cer organizatiei internationale Forest Stewardship Council  (FSC) sa nu mai certifice taierile ilegale de padure din Romania. In decembrie anul trecut, FSC lua la cunostiinta printr-o investigatie proprie ilegalitatile facute de Schweighofer timp de peste un deceniu in Romania. In urma acestei anchete decidea ca, in loc sa se dezasocieze de ei, sa ii plaseze intr-o perioada de proba de 3 luni.

Timp de trei luni, mii de oameni au trimis emailuri si mesaje catre FSC, solicitandu-le sa nu mai legalizeze coruptia in Romania. Asadar, in data de 7 februarie, vom duce mesajul strazii la FSC. Decizia lor urmeaza sa fie luata intre 7-10 februarie de catre membrii boardului FSC.

“Ni se pare ofensator ca FSC sa spuna ca Schweighofer este doar una dintre multele firme care a actionat ilegal in Romania si astfel sa isi motiveze decizia de a-i certifica in continuare. Acesta este exact tipul de coruptie pentru care sute de mii de romani protesteaza in strada zilele acestea, si nu vom renunta pana cand vinovatii nu vor fi trasi la raspundere pentru ilegalitatile comise.” afirma Raluca Vestemeanu, campaigner de-clic

Forest Stewardship Council (FSC) este un organism de certificare a bunelor practici in industria forestiera ce reuneste companii care indeplinesc standarde de transparenta, sustenabilitate si legalitate privind valorificarea fondului forestier pe pietele in care acestea activeaza.


PUBLICITATE: