Premii in sute de puncte ATP si 580.000 de euro, la turneul Tiriac Open. Elita tenisului mondial masculin, la Bucuresti, intre 14-21 aprilie.
Marti, 19 Martie 2024

Organizat cu sprijinul partenerilor Superbet, Allianz-Tiriac, Dedeman, Emirates, Regina Maria, Aqua Carpatica, Decathlon, Fratelli Group, Tiriac Auto si Fundatia Tiriac, “Editia anului 2024 Tiriac Open a reusit sa atraga las Bucuresti jucatori renumiti din circuitul ATP Mondial”, a spus Ion Tiriac.

AdPlayers. Info

Editia cu numarul 22 a turneului ATP 250 Tiriac Open se pregateste de debut, in perioada 14-21 aprilie 2024, la Bucuresti. Evenimentul de talie internationala va aduce in atentia publicului pasionat, mari nume din lumea tenisului Mondial masculin, care vor evolua pe zgura de la Baza Sportiva Nastase/Marica.

Jucatori de top pe tabloul principal de simplu

Turneul Tiriac Open va gazdui o competitie de elita, aducand in fata iubitorilor acestui sport o lista impresionanta de jucatori. Pe tabloul principal de simplu al turneului de la Bucuresti se regasesc jucatori de top, precum Stan Wawrinka, Denis Shapovalov, Gael Monfils sau Richard Gasquet, ori tanara revelatie Joao Fonseca, in varsta de doar 17 ani. Printre favoritii publicului se numara Stan Wawrinka, Gael Monfils, Denis Shapovalov si Richard Gasquet. Adrian Mannarino, locul 20 ATP este principalul favorit al turneului.

“Editia anului 2024 Tiriac Open a reusit sa atraga la Bucuresti jucatori renumiti din circuitul ATP Mondial. Ne propunem sa oferim o experienta de top tuturor pasionatilor de tenis, sa asistam la meciuri de inalt nivel sustinute de jucatori de elita”, a spus Ion Tiriac.

,,In plus, speram ca, in viitorul apropiat, vom vedea si sportivi romani facandu-si loc in clasamentele mondiale de tenis. Acesta este motivul pentru care, in 2024, Fundatia Tiriac organizeaza mai multe turnee Futures, cu scopul de a oferi jucatorilor nostri sansa de a acumula experienta in competitii. De asemenea, ne propunem sa aducem un turneu ATP Challenger la Brasov, legat de evenimentul organizat la Iasi, si sa oferim in acest fel jucatorilor ocazia de a concura la un nivel inalt”, a adaugat Ion Tiriac.

Jucatori de talie mondiala pe tabloul principal

Jucatorii de talie mondiala care vor evolua in turneul de la Bucuresti aduc cu ei un palmares impresionant si promit sa ofere un spectacol de anvergura, pe intreaga perioada de desfasurare a turneului de tenis. Lista completa a jucatorilor de pe tabloul principal de simplu care participa la turneul ATP 250 Tiriac Open poate fi consultata in documentul anexat.

“Cred ca e limpede pentru toata lumea ce jucatori sunt atasati de Bucuresti si de turneul nostru. Ne-am dorit ca si in acest an la Tiriac Open sa venim cu tenis de calitate, astfel ca primii 4 favoriti sunt top 30 mondial. Eu personal mi-am propus mult sa il vedem la Bucuresti pe Stan the Man. Iar printre primii jucatori confirmati anul acesta se afla Denis Shapovalov si Richard Gasquet. Ambii vor avea nevoie de wild card pentru tabloul principal”, a spus Cosmin Hodor, director turneu.

Favoriti, veterani si legende la Tiriac Open

Adrian Mannarino - francezul e principal favorit la Tiriac Open. Locul 20 ATP, Adrian are 5 turnee castigate in cariera, iar la 35 de ani traverseaza cea mai buna perioada a carierei. Anul trecut s-a impus in trei turnee (record personal), iar la inceputul sezonului a atins locul 17 ATP, cea mai inalta pozitie a carierei.

Gael Monfils - „Le Monf” e un veteran al circuitului masculin si al turneului de la Bucuresti. Cu un tenis spectaculos, Gael a jucat cel putin o finala in fiecare an de la debutul sau ca jucator profesionist, in 2004, castigand 12 turnee ATP in cariera. Semifinalist la Roland Garros si US Open, Monfils revine la Bucuresti pentru a incerca sa castige un turneu in care s-a oprit in trecut in semifinale.

Stan Wawrinka - „Stan the Man” e o legenda a tenisului mondial. Elvetianul este singurul tenisman care a castigat mai mult de un mare slam in epoca de aur a „Big Four” (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic si Andy Murray), reusind sa se impuna in trei competitii majore intre 2014 si 2016. Fost numar trei mondial si castigator al Cupei Davis, elvetianul reprezinta o garantie a spectacolului pe zgura de la Bucuresti.

Denis Shapovalov a fost considerat noul copil minune al tenisului atunci cand, la 21 de ani, intra in top 10 mondial. Denis a ajuns in semifinale la Wimbledon si a castigat Cupa Davis in 2022 cu Canada. Poreclit „Shapo” de fani, canadianul este considerat unul dintre cei mai spectaculosi tenismeni din circuitul mondial.

Tallon Griekspoor e favoritul doi al turneului de la Bucuresti. Cel mai bun tenisman olandez al momentului este locul 25 ATP si a castigat primele sale turnee majore anul trecut. Griekspoor detine recordul de cele mai multe turnee ATP Challenger castigate intr-un sezon, opt, in 2021.

Richard Gasquet - la 15 ani si 10 luni castiga primul sau meci intr-un turneu ATP. 22 de ani mai tarziu si 16 turnee castigate, fostul copil minune al tenisului francez revine la Bucuresti. Semifinalist la US Open si Wimbledon si fost numar 7 mondial, Gasquet completeaza legiunea muschetarilor la Tiriac Open.

Repartizarea punctelor si premiilor la Tiriac Open:

Jucatorul care se va impune in turneul de tenis ATP 250 va obtine 250 de puncte ATP. In plus, premiile oferite in cadrul competitiei Tiriac Open cumuleaza un total de 580.000 de euro.

Premiile aferente castigatorilor turneului la simplu:

•             Castigator: 250 de puncte ATP si 88.125 de euro

•             Finalist: 150 de puncte ATP si 51.400 de euro

Premiile aferente castigatorilor turneului la dublu:

•             Castigatori: 250 de puncte ATP si 30.610 euro

•             Finalisti: 150 de puncte ATP si 16.380 euro

Biletele sunt disponibile exclusiv online pe platforma www.entertix.ro. Spectatorii pot achizitiona bilete valabile pentru o zi de turneu, care le vor permite accesul la toate meciurile programate in ziua respectiva. Organizatorii incurajeaza publicul sa-si asigure locurile in avans, pentru a nu rata oportunitatea de a lua parte la un spectacol sportiv de inalta calitate si de a incuraja jucatorii romani si internationali in cadrul acestei competitii de mare anvergura.

Tragerea la sorti, pe 13 aprilie, la baza sportiva Nastase - Marica

Tragerea la sorti pentru tabloul de simplu va avea loc pe data de 13 aprilie 2024, la baza sportiva Nastase-Marica, in prezenta oficialilor si a reprezentantilor presei.

Paginile oficiale de social media ale turneului ATP 250 Tiriac Open:

https://instagram.com/atp250tiriacopen

https://www.youtube.com/@TiriacOpen

https://www.tiktok.com/@atp.tiriac.open

https://www.facebook.com/TiriacOpen

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor Superbet, Allianz-Tiriac, Dedeman, Emirates, Regina Maria, Aqua Carpatica, Decathlon, Fratelli Group, Tiriac Auto si Fundatia Tiriac.

Trofeul Ion Tiriac, acordat castigatorului, este realizat de casa de bijuterii Malvenski.

Partenerii media ai evenimentului sunt Digi Sport, Prima TV si Radio Kiss FM.

Mai mult in Sponsorship, Sport Marketing, Parteneriate

 


PUBLICITATE: