Opt agentii romanesti finaliste pana acum la Cannes Lions: Press, Media, Direct, Radio
Luni, 16 Iunie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Opt agentii romanesti au intrat pe lista scurta a patru sectiuni care si-au anuntat deja finalistii la Cannes Lions, potrivit website-ului competitiei. Festivalul de publicitate de la Cannes se desfasoara in perioada 15-21 iunie, iar in cele 10 sectiuni de concurs din acest an au intrat peste 28.000 de lucrari (28.284) din intreaga lume.

 


Pana acum doar 6 din 10 sectiuni si-au anuntat finalistii, agentiile romanesti fiind prezente in 4 dintre acestea.

Agentiile din Romania care au ajuns pe lista finalistilor anuntati pana acum la Cannes Lions sunt: Graffiti BBDO, Saatchi & Saatchi Advertising, Publicis – Press Lions, Starcom Media Vest Group, Propaganda si Webstyler – Media Lions, McCann Erickson Romania – Direct lions si Leo Burnett & Target Romania – Radio Lions.

 

In sectiunea Press Lions, Graffiti BBDO a intrat in finala cu o lucrare pentru Mountain Dew, (QAB) ( Non-Alcoholic Drinks), Saatchi & Saatchi cu patru lucrari pentru Ariel, P&G (Household: Cleaning Products), iar Publicis Romania cu o lucrare pentru Nissan Tiida (Cars).

 

La Media Lions, pe lista finalistilor a ajuns la categoria „Best Use of Magazines”, agentia Starcom Media Vest Group cu Campania impotriva Cancerului la San, Propaganda cu clinica pentru chirurgie plastica Aestelic Line ( Best Use of Special Events & Stunt/Live Advertising ) si, la  Best Use of Internet/New Media, agentia Webstyler cu Alo 322 apartinand campaniei pentru referendumul privind sustinerea lui Traian Basescu.

 

Sectiunea Direct Lions o are ca finalista pe McCann Erickson cu o lucrare Asociatia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor din Romania (Charities, Public Health & Safety, Public Awareness Messages).

 

In finala Radio Lions a intrat Leo Burnett&Target cu o lucrare pentru Western Union – Transfer de bani (Banking, Investment & Insurance)

 

Lista completa a finalistilor si castigatorilor competitiei o puteti urmari in aceste zile pe website-ul Cannes Lions – www.canneslions.com

 

 


PUBLICITATE: