Cu premii de 12.000 de euro, proiectul „Catalizator de Inceputuri”, sub egida „Cred in Romania”, aduce tinerii artisti in lumina reflectoarelor
Luni, 29 Aprilie 2024

Competitia se adreseaza artistilor sub 35 de ani inclusiv, studenti sau absolventi ai facultatilor de arta si arhitectura. Inscrierile sunt deschise pana pe 19 mai 2024.

AdPlayers. info

Proiectul „Catalizator de Inceputuri”, sub egida „Cred in Romania” si cu sprijinul Primariei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, invita tinerii artisti vizuali sa participe la o expozitie cu premii, ce isi propune sa descopere si sa promoveze noi talente in arta romaneasca.

Competitia se adreseaza artistilor sub 35 de ani inclusiv, studenti sau absolventi ai facultatilor de arta si arhitectura. Inscrierile sunt deschise pana pe 19 mai 2024, oferind participantilor oportunitatea de a-si expune lucrarile la prestigiosul spatiu ARCUB – Hanul Gabroveni si de a castiga premii consistente, cu valoarea totala de 12.000 EUR.

„Catalizator de Inceputuri” reprezinta o rampa de lansare pentru tinerii artisti, oferindu-le sansa de a-si evidentia creatiile intr-o expozitie la ARCUB-Hanul Gabroveni intre 14 septembrie si 6 octombrie 2024. De asemenea, lucrarile selectate vor fi prezentate intr-un format digital inovativ, care va permite participarea publicului la procesul de votare. Aceasta initiativa incurajeaza artistii sa-si expuna lucrarile in fata unui public larg si a unui juriu format din experti recunoscuti in domeniu: Roxana Dragu, Petru Lucaci, Maria Pasc, Suzana Vasilescu si Mihai Zgondoiu.

„Prin intermediul proiectului „Catalizator de Inceputuri” ne propunem sa oferim o platforma pentru artistii emergenti, sa le punem in valoare creativitatea si sa le oferim sansa de a straluci. Este mai mult decat un concurs, este o fereastra deschisa catre lumea artei, o lume care asteapta sa fie impresionata de proaspetele talente romanesti," a spus Justin Anghel, avocat si membru fondator al Asociatiei „Cred in Romania”.

Premiile sunt un catalizator pentru noi inceputuri si excelenta artistica:

•          Premiul I – 5.000 de euro           

•          Premiul II – 3.000 de euro

•          Premiul III – 2.000 de euro

•          Doua mentiuni – cate 1.000 de euro fiecare

Pentru a participa, candidatii trebuie sa isi inscrie lucrarile pana la data de 19 mai 2024 pe www.credinromania.ro/arta . Acestea pot fi sub forma de fotografie, pictura, sculptura, instalatie, video, grafica/desen, digital. Detalii complete privind conditiile de participare si regulamentul concursului pot fi accesate pe pagina oficiala. 

https://www.youtube.com/watch?v=YR6PIyiCfQw

Asociatia „Cred in Romania”

Asociatia ”Cred in Romania” este o miscare non-profit, non-politica, civica si culturala, care isi propune sa transmita un mesaj echilibrat de optimism si de incredere in cei din jur.

Organizatia sustine proiectele tinerilor ambitiosi, promovam ideile care schimba comunitati, evidentiem vestile pozitive si prezentam povestile romanilor demni. Astfel, asociatia isi propune sa contribuie la intarirea sentimentelor de respect si de apartenenta la comunitate, precum si de incredere in sine a fiecarui roman.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Festival


PUBLICITATE: