"Cred ca suntem pe val", Sandra Pralong, Synergy Communications
Joi, 01 Februarie 2007
Cred ca suntem pe val, Sandra Pralong, Synergy Communications

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

"Cred ca suntem pe val. Nisa noastra a fost firmele straine care se instaleaza în Romania caci avantajul nostru competitiv este ca le vorbim pe limba lor, si la propriu, si la figurat”, afirma pentru AdPlayers, Sandra Pralong, Chairwoman / Founder la Synergy Communications, legat de pozitionarea companiei de relatii publice si consultanta în comunicare.

Fondatoarea Synergy, Sandra Pralong este posesoarea uneia dintre cele mai impresionante biografii în comunicare si media din România. În televiziune, Sandra Pralong a scris sau realizat reportaje on-air pentru CNN World Report (1990-1993), dupa ce a lucrat, între 1985 si 1990 pentru Newsweek Magazine (New York) Director of Promotion, si apoi Manager, Suplimente Speciale la Newsweek.

În 1990, Pralong a pus bazele celei mai mari organizatii filantropice din România - The Soros Foundation, Open Society Fundation  (Bucuresti), pentru care a lucrat între 1990-1993. Ea a mai fost Consilier Prezidential – Presedintia României (2004- 2008) si Regional Communications Advisor la UNDP (United Nations Development Programme, Regional Bureau for Europe and the CIS, Regional Center (2002-2005).

Pralong este de parere ca “Odata Romania integrata în UE, nu numai ca sunt mai multi investitori straini interesati de noi dar, mai ales, firmele Românesti gândesc altfel despre piata lor si îsi dau seama ca trebuie sa se armeze cu cele mai bune strategii de comunicare ca sa ramâna competitive într-o piata largita", adauga executivul.

Cred ca suntem pe val, Sandra Pralong, Synergy Communications

"Synergy nu mai e demult o agentie care învata sa mearga”, spune Luminita Malanca (foto), Operations Manager. „Am crescut si suntem într-o continua faza de dezvoltare. Si ce dovada mai buna poate fi, decât faptul ca, la începutul lui 2006, eram 3 persoane în agentie iar acum suntem 10?", adauga ea.

Agentia de relatii publice a cooptat, de curând, înca 3 oameni: Silviu Garet - New Business Development Manager, Ela Spataru - Assistant Manager si Livia Barbu - PR Assistant. 

Silviu Garet (32), New Business Development Manager este licentiat în Marketing, în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) si este specialistul Synergy in New Business si Cercetare. Ela Spataru (29), Assistant Manager, are experienta profesionala în cadrul unor companii internatioanle unde, potrivit Synergy, a initiat si coordonat timp de sase ani programe de relatii publice. Livia Barbu (22) - PR Assistant, aduce în companie un plus de experienta în advertising.

Cred ca suntem pe val, Sandra Pralong, Synergy Communications

AdPlayersFile

Infiintata în 2001, Synergy are trei divizii: Comunicare Strategica si PR (Synergy Communications), Public Affairs (Synergy International) si cea de Advocacy si Marketing Social (Fundatia SynergEtica). Synergy are, ca focus, companii internationale care decid sa intre pe piata din Romania.

Printre clientii companiei se numara corporatii private cum sunt Renault/Dacia, Erste Bank, Rothschild Investment Bank, Immorent Romania, Sparkassen Immobilien, PPF Investments, Unita, Ziua Press Group, TPF Belgia, First Data International (FDI) si organizatii internationale precum EU – Phare Program, UNDP, UNICEF, OECD, World Learning, Bertlesman Foundation, Soros Foundation, Freedom House. Anul trecut compania a câsticat clientii FDI, Sparkassen Immobilien, PPF Investments, Unita.


PUBLICITATE: