Cinepub prezinta Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit, editia 24.
Luni, 14 Decembrie 2020

 

Credit: Cinepub 

Publicul din intreaga lume va putea urmari in regim live si gratuit proiectiile ,,evenimentului de suflet al scolii romanesti de filmincepand de marti, 15 decembrie 2020.

AdPlayers.info

CINEPUB.RO - cea mai importanta platforma de cinema romanesc online - va transmite in exclusivitate si in premiera absoluta Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit #24. Publicul din intreaga lume va putea urmari in regim live si gratuit proiectiile Festivalului incepand de marti, 15 decembrie 2020.

Festivalul este organizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica ‘’I.L.Caragiale’’ Bucuresti (UNATC) si Fundatia Cinemaiubit, avand ca principal partener platforma CINEPUB.RO, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN), DACIN SARA – Drepturi de autor in cinematografie si audiovizual si ICR.

”Cinepub este onorat sa gazduiasca in exclusivitate productiile uneia dintre cele mai vechi scoli de teatru si film din lume precum si cele ale scolilor partenere, reunite intr-unul dintre cele mai importante festivaluri de cinema studentesti - CineMAiubit. CINEPUB isi afirma astfel, inca o data, misiunea de promovare a conceptului de open data in cultura si arta, concept aparent iluzoriu astazi, cu siguranta normalitate intr-un viitor apropiat.” afirma Lucian Georgescu, presedinte si fondator CINEPUB.

CineMAiubit a luat fiinta in 1996, la initiativa regizoarei si profesoarei Elisabeta Bostan, decanul de atunci al Facultatii de film si presedintele Fundatiei Cinemaiubit. Este un eveniment de traditie al UNATC - una dintre cele mai vechi scoli de cinema din lume - al spatiului cultural si educational romanesc si al celui academic international, fiind locul unde au debutat cunoscute nume ale filmului romanesc contemporan, multi dintre ei personalitati ale cinematografiei mondiale precum Cristian Mungiu, Calin Peter Netzer, Corneliu Porumboiu, Adina Pintilie, Ivana Mladenovic, Iulia Rugina, Catalin Mitulescu, Cristian Nemescu, Tudor Cristian Jurgiu, Dana Bunescu, Marius Panduru, Oleg Mutu.

,,Evenimentul de suflet al scolii romanesti de film" Doru Nitescu, Presedintele Senatului UNATC

”CineMAiubit este evenimentul de suflet al scolii romanesti de film, asteptat de noi, an de an, cu bucurie, precum Sarbatorile de iarna!  CineMAiubit este mai mult decat un festival, actionand ca o platforma educationala cu rol de catalizator in educatia universitara cinematografica si acum, prin parteneriatul cu CINEPUB.RO, accesibil publicului cinefil din intreaga lume.” spune Doru Nitescu, Presedintele Senatului UNATC si Director al festivalului.

”Aniversam 70 de ani de la infiintarea UNATC, una dintre cele mai vechi scoli de teatru si film din lume. In an aniversar si in perioada de pandemie, de criza sociala, economica si nu in ultimul rand morala, ne-am gandit - asa cum stim si putem noi – sa bucuram mintea si sufletul spectatorilor din intreaga lume. Va prezentam asadar, pe CINEPUB.RO, prima editie online CineMAiubit, cu premiere cinematografice ale  studentilor de la 24 de scoli de film din intreaga lume.” a adaugat Liviu Lucaci, Rector UNATC)

CINEPUB este o platforma de distributie in regim legal a operelor cineastilor independenti sau ale celor care fac parte din patrimoniul national si/sau international, fondata in 2015 de profesorul si cineastul Lucian Georgescu. CINEPUB este o arhiva vie de film, una dintre cele mai ample in online la nivel mondial, accesibila 24/24, in regim gratuit, in live streaming si cu o premiera saptamanala, joi seara. CINEPUB este un militant (unic in Romania si Europa Centrala si de Est) al conceptului de open data in arta, un model alternativ de distributie a operelor audiovizuale, diferit prin spiritul sau liber, total independent: comercial, politic, ideologic.

Festivalul este structurat in doua sectiuni competitive, cu filme din 24 de tari: Competitia internationala si Competitia romaneasca. De-a lungul a cinci zile de proiectii, publicul din toate colturile lumii va avea ocazia sa descopere pe marele ecran o paleta larga de viziuni cinematografice originale, din zone culturale diferite, apartinand unora dintre cei mai promitatori actuali studenti, viitori autori de film, precum si sa ia pulsul viitorului cinemaului romanesc.

JURIUL

Juriul festivalului este compus din personalitati din tara si strainatate:

- regizoarea, producatoarea si initiatoarea de festivaluri Suzy Gillett – presedinte (Marea Britanie)

- criticul si istoricul de film Janka Barkoczi (Ungaria)

- actrita Alina Grigore (Romania)

- organizatoarea festivalului Early Bird Sofia, Nora Angelova (Bulgaria)

- regizorul Andrei Gruzsniczki (Romania)

- monteurul de film si profesorul Davor Svaic (Croatia)

- directorul de fotografie Tudor Vladimir Panduru (Romania)

In paralel cu sectiunile competitive, CineMAiubit se defineste anul acesta si ca o foarte puternica platforma educationala, cu proiectii speciale (selectii din filmele premiate la editia anterioara si cele din ciclul Arhiva Activa: filme de patrimoniu din filmoteca UNATC, restaurate si redate publicului) si workshop-uri care reunesc nume importante din cinematografia mondiala: Melissa Leo, Herve Schneid, Jaroslaw Kaminski, Rebekah Jorgensen, Csaba Bollok, Cristian Lolea, Suzy Gillett.

Mai mult in Eveniment, Festival


PUBLICITATE: