Alfonso Rodés Vilá este noul CEO MPG
Vineri, 04 August 2006
Alfonso Rodés Vilá este noul CEO MPG

( AdPlayers.ro Irina Toma, irina.toma@adplayers.ro )

Alfonso Rodés Vilá  (44 ani) este noul Chief Executive Officer (CEO) al retelei de media MPG. Numit de curând, el îl înlocuieste pe predecesorul sau, care face parte din aceesi familie -Fernando Rodés Vilá, care a devenit noul CEO Havas – grupul de comunicare din care face parte si reteaua de media MPG.

“Numirea reprezinta continuarea angajamentelor noastre pentru viitorul MPG si Havas, în egala masura”, a spus Alfonso Rodés Vilá (foto) noul Chief Executive Officer (CEO), MPG. „Curentul media actual este plin de oportunitati si, lucrând alaturi de colegii nostri din echipele de management vreau sa ma asigur ca vom continua sa ducem compania si oamenii sai mai departe”.

Având 10 ani de experienta în piata de media, noul CEO al MPG  si-a început cariera ca Head of Corporate Development în 1996, cu un background în banking. Alfonso Rodes Vila a devenit CEO al MPG Spania si Sudul Europei si CEO al diviziei de sport MPG, Havas Sports în 2001. Alfonso Rodés Vilá are trei copii si traieste în Barcelona.

MPG este prezenta si în România prin agentia de media cu acelasi nume, înfiintata în 2002. Rezultata initial ca urmare a externalizarii activitatii de media a agentiei ADDV Euro RSCG, Media Planning România avea sa devina în scurt timp o companie de sine statatoare. MPG România este condusa de Dinu Teretean, Managing Director.

Alfonso Rodés Vilá este noul CEO MPGAdPlayersFile MPG, Havas

MPG, bratul de media al retelei de comunicare Havas, este prima agentie de media specializata din Spania. Ea a fost fondata în urma cu 28 de ani, în 1978, de catre Leopoldo Rodés Castañé. În 1999 MPG a devenit specialistul de media al grupului Havas, care opera în 10 piete. Reteaua de media MPG este prezenta astazi pe 91 de piete, reprezentând un portofoliu de companii specializate de media care deservesc peste 1,000 de clienti si are peste 3.500 de angajati în întreaga lume.

Una dintre agentiile cu cea mai rapida crestere, MPG a crescut de la 10 piete pe care era prezenta în 1999 la un numar de 91, cate deserveste în prezent, în 2006. Abilitatea acesteia de a oferi valoare si inteligenta globala privind comportamentul consumatorului, i-a adus anul trecut retelei un rating A+ de la RECMA, singura companie de cercetare de media specializata în investigarea, la nivel mondial, a agentiilor si retelelor media.

MPG deserveste clientii printr-un portofoliu de retele specializate de media globale sau locale ce includ nume cum sunt Media Planning (Group, MPG, reteaua globala) Media Contacts (Specialist Interactive  Media ), Havas Sports (Agentie de Sports Marketing/Sponsorship ), B6 (Branded Entertainment), EHS Brann (Direct Marketing) si Arena (Consultanta în comunicare) si altele.

MPG este lider de piata în America Latina, Portugalia si Spania, numarul doi în Franta si lider în alte piete din  Europa si America de Nord.

Printre cele mai recente conturi castigate de MPG se numara Goodyear Dunlop (Franta, Spania, Italia, Portugalia, Grecia, Belgia, Olanda si Luxemburg); Veolia Environnement (Franta, Marea Britanie, Germania, Europa Centrala) Masterfoods, regiunea franceza “Provence-Alpes-Côted’Azur”, Sarbec, Danone (Franta); Eidos (Marea Britanie, Franta si Germania); De Agostini (Marea Britanie); Iveco (Spania); Dialog (Polonia); La Costeña and Sanborns (Mexic); ExxonMobil (USA);

Istoric Familia Rodés Vila în istoria MPG-ului

- Leopoldo Rodés Castañé a înfiitat prima Agentie de consultanta media în Spania, anul 1978

- 1994, Fernando Rodés Vilá se departeaza de cariera în banking si se alatura  MPG-ului ca Chief Executive Officer , Spania

- 1996, Alfonso Rodés Vilá pleaca si el din banking si devine Chief Corporate Development Officer

- 1999, MPG se uneste cu francezii de la Havas care detin conglomeratul Havas, iar familia Rodés, Leopoldo si Fernando, cu un rol însemnat în actionariat si membri în board-ul de conducere Havas.

- 1999, Fernando Rodés Vilá devine Chief Executive Officer pentru MPG

- Leopoldo Rodés Castañé, findatorul MPG, este desemnat Chairman al Comitetului Strategic Havas

- 2001, Alfonso Rodés Vilá devine Chief Executive Officer , MPG Spania si Europa de Sud si Chairman of Havas Sports.

- 2005, Fernando Rodés Vilá este desemnat ca joint Vice Chairman si membru în Board-ul Havas cu toate ca detine si statutul de Chief Executive Officer al MPG

- Iulie 2006, Alfonso Rodés Vilá este desemnt Chief Executive Officer al MPG 

- 2007 "Parintele" MPG, Leopoldo Rodés Castañé va sarbatori 50 de ani în industria publicitatii.


PUBLICITATE: