1 din 3 copiatoare color vandute in Europa este Konica Minolta
Luni, 11 Aprilie 2005
( AdPlayers.ro ) Konica Minolta este liderul pe piata copiatoarelor digitale multifunctionale color destinate mediilor office si professional arata un studiu recent al InfoSource asupra pietei echipamentelor de birou la nivel european, citat de companie. Cu 30,6 % din piata copiatoarelor color la nivelul intregii Europe, Konica Minolta este in acest moment liderul acestui segment. In Germania, cu 44%, Konica Minolta are, potrivit aceleeasi surse, o cota de piata dubla, fata de urmatorul clasat, pozitie similara ocupand si in Franta, in timp ce in Anglia, Konica Minolta se afla la o distanta mica de primul clasat.  

1 din 3 copiatoare color vandute in Europa este Konica Minolta

Konica Minolta / magicolor

“Suntem incantati sa constatam ca rezultatele studiului Infosource ne confirma faptul ca am ales strategia cea mai buna de promovare pe piata copiatoarelor color” a spus Akio Kitani, Presedinte Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.  “Incurajati de aceste date, ne vom concentra atentia in continuare pe intarirea acestei pozitii si dezvoltarea portofoliului de produse de acest gen.” a mai adaugat  Akio Kitani. Compania ofera in acest moment solutii digitale color atat pentru mediul “office”, cat si “professional”, cu echipamente color avand viteze cuprinse intre 22 si 51 pagini pe minut (ppm).

Dupa cum sustin reprezentantii Konica Minolta, in 2004 vanzarile au cunoscut in Romania o crestere a numarului de copiatoare color cu 76%, comparativ cu anul precedent, evolutia fiind exprimata intr-o crestere cu 6% a cotei de piata, pana la valoarea de 32%.

Konica Minolta isi propune ca prin promovarea si dezvoltarea acestora sa atinga un segment cat mai mare de utilizatori. Evolutia pietei indica faptul ca datorita beneficiilor oferite, echipamentele color nu mai sunt utilizate doar de marile companii, departamentele de marketing sau companiile din domeniul DTP, pre-press sau creatie. Dupa cum afirma reprezentantii Konica Minolta, primul pas facut a fost crearea Bizhub - un nou brand de echipamente digitale color si monocrom. Bizhub C350, primul echipament din aceasta serie lansat in 2004, s-a bucurat de succes in randul utilizatorilor din mediul office, mai spun reprezentantii Konica Minolta.

InfoSource este o companie de origine elvetiana, privata, care are ca obiect de activitate realizarea de studii de piata in 32 de tari. Infiintata in 1985, si-a propus de la inceput sa furnizeze informatii realiste asupra pietei, pe baza unor metode de studiu speciale, si s-a dezvoltat ulterior in sensul realizarii de studii in special in domeniul echipamentelor de birou si industriei telecomunicatiilor.

Konica Minolta Business Solutions Romania distribuie si asigura servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifunctionale si ofera solutii complete de management al documentelor. Compania a fost infiintata la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. si Konica Corporation initiata in ianuarie 2003 si finalizata in octombrie 2003 prin infiintarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc.


PUBLICITATE: