Synergy sustine Fundatia ERSTE si Erste Bank
Marti, 27 Februarie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Fundatia ERSTE sponsorizeaza pentru a doua oara consecutiv The Balkan Case Challenge (BCC), o competitie lansata pentru cei mai buni studenti care studiaza dreptul, economia, stiintele politice, relatiile internationale, tehnologia informatiei sau alte discipline conexe, anunta oficialii de relatii publice de la Synergy Communications.

Pe lânga România, programul se deruleaza în Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Serbia si Slovenia. Obiectivul competitiei bazate pe studii de caz este sa îmbunatateasca legatura dintre cei mai buni studenti si economia din viata reala. Erste Bank prezinta cazul de business în calitate de sponsor si furnizeaza scenariul acestui caz.

“Fundatia ERSTE a decis sa sustina The Balkan Case Challenge începând din 2006, deoarece consideram ca aceasta competitie apartine cadrului mai larg al programelor noastre europene”, a declarat Boris Marte, Director General al Fundatiei ERSTE. „Acest program urmareste sa aprofundeze cooperarea dintre educatia academica si economie, aducând cunostintele si ideile celor mai buni studenti din Europa de Sud-Est în legatura cu cele ale colegilor lor din Austria”, mai spune oficialul Fundatiei Erste.

Eveniment organizat de World University Service, competitia BCC 2007 va avea loc la Viena si va fi alcatuit din Competitia de Studiu de Caz (20 mai - 23 mai 2007) si Târgul de Job-uri “Ziua Carierei pentru Europa de Sud-Est” (24 mai 2007).

Concurentii din Europa de Sud-Est si Austria sunt testati în patru discipline: Competitia Cazurilor de Business - în care studiul de caz este o tema de business relevanta pentru dezvoltarea economica din Europa de Sud-Est; Simularea de Tribunal - o disputa fictiva între doua state, în fata Curtii Internationale de Justitie; Competitia de Cazuri ICT - participantii analizeaza procedurile de business si infrastructura companiei în discutie, furnizând o solutie integrata ICT - Tehnologia Informatiei si Comunicarii; Simularea Natiunilor Unite - simulare autentica a Consiliului de Securitate ONU, în cadrul careia studentii rezolva situatii conflictuale în interesul "cooperarii internationale".

Candidatii la BCC trebuie sa fie studenti care îsi vor finaliza studiile în decurs de un an, în domeniile mai sus-mentionate. Participantii se vor califica în urma unei proceduri de selectie bazata pe rezultatele lor academice, activitatile non-universitare si abilitatile de limba. Un numar de 140 de studenti dintr-un total de 2000 de candidati vor fi selectati pentru finala competitiei ce va avea loc la Viena.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor pentru finala BCC de la Viena este 1 martie 2007 ( www.bcchallenge.org).

AdPlayersFile

Fundatia ERSTE

Fundatia ERSTE este succesorul direct al casei de economii "Erste Oesterreichische Spar-Casse", fondata în Viena în 1819. „DIE ERSTE österreichische Spar-Casse Foundation" si-a început activitatea în 2005, urmând traditia bancilor de economii, care au fost fondate acum 180 de ani ca întreprinderi menite sa contribuie la binele societatii. Una dintre cele mai mari fundatii din Europa, Fundatia ERSTE îsi desfasoara activitatea în zona centrala si de sud-est a Europei, concentrându-si eforturile în trei programe: „Responsabilitate sociala”, „Cultura” si „Europa”.

Erste Bank

Fondata în 1819, Erste Bank a fost prima banca de economii din Austria, potrivit oficialilor de relatii publice. Cu aproximativ 50 000 de angajati ce sunt la dispozitia a 15,6 milioane de clienti din Europa Centrala si de Est, Erste Bank reprezinta astazi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est, zona în care Erste a achizitionat mai mult de 10 banci (în Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, Croatia, Serbia, România si Ucraina).

World University Service

World University Service (WUS) este o asociatie dedicata promovarii dreptului la educatie, pe bazele libertatii academice si autonomiei universitatilor. WUS este organizata ca o federatie flexibila cuprinzând mai mult de 40 de comitete nationale independente, în prezent prezidata de WUS Canada. Din 1983, când s-a constituit ca o organizatie non-profit, la Graz, WUS Austria s-a implicat în promovarea educatiei superioare în diverse tari din întreaga lume. ca urmare a conflictului din fosta Iugoslavie, din 1994 WUS Austria si-a îndreptat atentia spre regiunea din sud-estul Europei.


PUBLICITATE: