Primaria Capitalei descalifica proiectul castigator in urma concursului pentru logo-ul Bucurestiului
Joi, 04 Mai 2017

sursa foto: Captura Realitatea TV

„Regretam situatia creata si, chiar in varianta foarte probabila ca nu este vorba de un plagiat, Bucurestiul nu poate avea un logo reprezentativ atat de asemanator cu al altui oras. La finalul concursului, vom publica toate lucrarile inscrise in concurs si validate de secretariatul tehnic. ” se mai arata in comunicatul primariei.

adplayers. info

Primaria Capitalei descalifica proiectul castigator in urma concursului pentru logo-ul Bucurestiului. Actiunea are loc pe fondul criticilor din spatiul public privind asemanarea logo-ului castigator cu cel al orasului Taipei.

„In urma semnalelor publice privind asemanarea foarte mare dintre logo-ul declarat castigator al concursului organizat de Primaria Capitalei si unul dintre logo-urile orasului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificarii lucrarii prezentate de Narcis Teodor Lupou”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti.

Organizatorii precizeaza ca toti participantii la concurs au declarat pe propria raspundere ca lucrarile prezentate sunt originale si ca Juriul va desemna in perioada imediat urmatoare un alt castigator, varianta prevazuta de Regulamentul concursului.

„Regretam situatia creata si, chiar in varianta foarte probabila ca nu este vorba de un plagiat, Bucurestiul nu poate avea un logo reprezentativ atat de asemanator cu al altui oras. La finalul concursului, vom publica toate lucrarile inscrise in concurs si validate de secretariatul tehnic. ” se mai arata in comunicatul PMB.

Dincolo de ridicolul situatiei in care acelasi Juriu care a ales logo-ul descalificat va desemna in perioada imediat urmatoare un alt castigator, este interesant cum a validat proiectul fara sa consulte baze publice de informatii si imagine cum ar fi wikipedia, interogata de Cristian Crisbasan, care nota miercuri seara: 


"Stinga, noul logo al Bucurestiului. Dreapta, steagul primarului din Taipei City, China, Eric Chu, ocupant al functiei din 25 decembrie 2010. Later edit: logo-ul a fost descalificat pe baza suspiciunii de plagiat si juriul va desemna un alt cistigator.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mayor_of_New_Taipei#

sursa foto: Cristian Crisbasan / facebook

Mai mult in Branding, Rebranding, Licitatii, Concurs


PUBLICITATE: