Ogilvy Group face „Rasismul strica jocul. Violenta distruge vieti”
Joi, 18 Octombrie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in colaborare cu Asociatia Fotbalistilor Amatori si Non-amatori (AFAN) si Open Society Institute au initiat impreuna cu Ogilvy Group campania de comunicare „Rasismul strica jocul. Violenta distruge vieti”.

Proiectul isi propune sa opreasca manifestarile discriminatorii si violentele de pe stadioane si din afara lor, promovand dialogul social prin intermediul sportului. Campania consta intr-un spot social de 30 de secunde si in actiuni desfasurate pe stadione, atat la meciurile de fotbal interne, cat si la cele internationale, machete de presa si activitati in scoli.

“Sunt realitatile vietii noastre pe care le acceptam tacit fara prea multe probleme de constiinta. Discriminarea in fotbal este o realitate pe care, din nefericire, nici macar nu o constientizam” spune Albert Nica, Executive Creative Director Ogilvy Group.

Ogilvy Group a realizat pro-bono un spot TV de 30 de secunde care va fi difuzat pana la sfarsitul anului. Potrivit agentiei, ideea unui astfel de spot a pornit din dorinta de a aduce in atentia publicului o problema a societatii romanesti: manifestarile rasiste, care afecteaza nu numai competitiile sportive, ci care depasesc granitele stadionului, facand victime si in alte arii ale societatii.

Spotul TV a fost produs de Smart Film, in regia lui Liviu Marghidan.

AdPlayers.ro/File

Ogilvy Group Romania face parte din reteaua internationala Ogilvy, parte a grupului WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare la nivel mondial. Portofoliul de clienti cuprinde companii globale pentru care grupul Ogilvy dezvolta campanii de comunicare atat la nivel international, cat si local - BAT, Unilever, Kraft, IBM, precum si companii cu care grupul colaboreaza numai in Romania - Petrom, Heineken Romania, Coca-Cola HBC, Friesland, Colgate-Palmolive, LG Electronics, Diageo si multe alte companii cu renume.

AdPlayers.ro/Work

Titlu: „Rasismul strica jocul. Violenta distruge vieti

Advertiser: CNCD, AFAN si Open Society Institute

Agentii: Ogilvy Group

Albert Nica: (Executive Creative Director),

Ruxandra Petrescu (Group Creative Director),

Diana Butas (Art Director),

Viorela Turcu (Copywriter),

Gina Leu (Deputy Managing Director),

Andy Lita (Group Account Director),

Madalina Tasu (Account Executive),

Oana Boghici (AV Producer)

Mihaela Fabian (Media Buying Director).

Madalin Rapan (CNCD),

Florian Marin (AFAN),

Valeriu Nicolae (Open Society Institute).


PUBLICITATE: