Silviu Ispas, EMI: "Am devenit unul din principalii actori din mass-media locala"
Joi, 18 Ianuarie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

European Media Invest (EMI) a preluat de curând pachetul majoritar (51%) al companiei care editeaza ziarele Monitorul de Cluj si Monitorul de Sibiu. Pe lânga EMI Deutchland, actionar majoritar, restul actiunilor din cadrul Companiei de Media – societatea editoare - sunt egal împartite Sorin Stanislav si Radu Micu.

Tranzactia se înscrie astfel, conform companiei, în continuarea planului de dezvoltare initiat în 2006, plan pe care EMI Deutschland îl deruleaza în Romania la nivelul presei locale. Parteneriatul, afirma reprezentantii EMI, vizeaza consolidarea publicatiilor în doua dintre cele mai importante judete ale Romaniei – Cluj si Sibiu – si dezvoltarea de noi produse media în zona Transilvaniei.

Silviu Ispas, EMI: Am devenit unul din principalii actori din mass-media locala

“Proiectul nostru capata conturul pe care l-am prefigurat si iata ca, dupa 9 luni de la lansare, am devenit unul din principalii actori din mass-media locala”, a afirmat Silviu Ispas (foto), reprezentantul EMI Deutschland în Romania.

Investitorul în media mai detine deja pachetele majoritare ale companiilor care editeaza cotidianele Ziarul de Iasi si Obiectiv – Editie de Vaslui. Afiliata ARBOmedia AG (Germania), obiectivul EMI Deutschland GmbH este de a detine participatii în companii care editeaza cotidiane locale în peste 20 de judete din Romania. Cotidianele Monitorul de Cluj si Monitorul de Sibiu colaboreaza cu ARBOmedia.net, companie care îi gestioneaza si vânzarile de publicitate la nivel national.

Ispas mai spune ca noua achizitie arata odata în plus interesul companiei germane în stabilirea de parteneriate cu ziarele locale de calitate. “Acest pas reprezinta, în fapt, largirea paletei de publicatii în care EMI Deutschland detine participatii catre zona Transilvaniei, o zona cu oameni care vor informatie de calitate si totodata o zona cu un mare potential economic”, a mai adaugat el.

Media AdPlayersFile EMI Deutchland

Obiectivul EMI Deutschland GmbH este de a detine participatii în companii care editeaza  cotidiane locale în peste 20 de judete din România. În principal sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia.net în domeniul vânzarii de spatiu publicitar. Potrivit EMI, nu sunt însa excluse din strategia pe termen mediu achizitii de actiuni în cadrul altor editori locali deschisi la o astfel de cooperare precum si lansarea de noi titluri locale.

Reprezentata în sapte tari europene, printre care si Romania, ARBOmedia AG este, potrivit companiei, cea mai mare regie de publicitate multimedia independenta din Europa si este listata la Bursa din Frankfurt.


PUBLICITATE: