Romanii din Spania trimit bani, expertiza si atitudine sanatoasa si nu-si pierd increderea in Romania
Vineri, 29 Martie 2024

Repatriot, platforma care conecteaza romanii din afara granitelor cu tara, a condus misiunea economica Romania-Spania, desfasurata in perioada 21-27 martie in Barcelona si Insulele Baleare. Initiativa care a descoperit noi puncte de sprijin pentru expansiunea afacerilor romanesti in regiune, a facilitat accesul romanilor din Diaspora la oportunitatile din tara si a accelerat cooperarea economica intre antreprenori romani si spanioli.

AdPlayers. info

Repatriot, platforma care conecteaza romanii din afara granitelor cu tara, a condus misiunea economica Romania-Spania, desfasurata in perioada 21-27 martie in Barcelona si Insulele Baleare, anunta reprezentantii de comunicare. Aceasta initiativa a descoperit noi puncte de sprijin pentru expansiunea afacerilor romanesti in regiune, a facilitat accesul romanilor din Diaspora la oportunitatile din tara si a accelerat cooperarea economica intre antreprenori romani si spanioli.

In cadrul delegatiei, 27 de antreprenori romani din Bucuresti, Constanta, Oradea, Iasi si Cluj Napoca s-au intalnit cu peste 40 de antreprenori spanioli, precum si cu peste 100 de profesionisti si antreprenori romani din Spania.

Au fost prezenti si oameni de afaceri din Marea Britanie, Elvetia si Franta

In plus, prin Repatriot au fost prezenti si oameni de afaceri din Marea Britanie, Elvetia si Franta. S-a creat astfel cadrul propice pentru dezvoltarea relatiilor comerciale si a unor oportunitati de colaborare si investitii in diferite sectoare cheie. Totodata, au fost organizate intalniri cu autoritatile din Spania, Camere de Comert si Industrie, vizite la hub-uri de tech si incubatoare de business.

In cadrul seriei de evenimente au fost organizate doua conferinte pentru antreprenori si profesionisti din Diaspora si reprezentantii Repatriot s-au vazut cu peste 500 de romani care traiesc si muncesc in Spania si au fost vizitate 4 comunitati religioase care unesc comunitatea de romani locala.

“Pe langa cercul de prieteni Repatriot si proiectele de afaceri am descoperit romani remarcabili si am avut astfel ocazia sa le multumim pentru tot ce fac pentru Romania! Ei sunt ambasadorii nostri, tin cu tara, trimit bani, transfera expertiza si atitudine sanatoasa si nu-si pierd increderea in Romania!”, a afirmat Marius Bostan, antreprenor in serie si initiator Repatriot.

,,Va asigur ca nu este o experienta simpla sa simtiti emotia care va cuprinde atunci cand priviti in ochii a peste 100 de copii romani din Baleare, adunati in comunitatile religioase romanesti intr-o duminica. Ramai fara cuvinte cand asculti povestea parintilor, adevarati exploratori, care au ajuns aici cu mainile goale si apoi si-au facut un viitor!”, a mai spus Marius Bostan.

Proiecte de afaceri intre spanioli, romanii din Diaspora si cei din Romania

Antreprenorii romani si spanioli au multe puncte comune si exista un potential major de dezvoltare a relatiilor comerciale dintre acestia. Peste un milion de romani traiesc si muncesc in Spania si multe companii fondate de romani creeaza valoare in Spania.

Totodata, multi spanioli au investit in Romania, iar relatiile comerciale, diplomatice si culturale sunt intr-o continua crestere. Cele peste 100 de ore de discutii si intalniri directe, din cadrul misiunii economice Repatriot, au contribuit la initierea unor proiecte de afaceri si la cladirea unor punti solide de incredere intre spanioli, romanii din Diaspora si cei din Romania.

Repatriot cucereste Barcelona si Baleare printr-o misiune economica de milioane de euro

Principalele industrii abordate in cadrul misiunii economice au fost energia regenerabila, sectorul HoReCa si tehnologia informatiei si comunicatiilor (IT&C). Aceste domenii au fost identificate ca fiind deosebit de promitatoare si au generat interes in randul antreprenorilor romani si spanioli.

“Din primul moment in care i-am explicat domnului Bostan despre acest demers, raspunsul a fost «da, conteaza pe Repatriot si pe RBL». Astfel, aceasta delegatie se defineste prin cuvinte precum proactivitate, actiune si spirit de echipa, elemente esentiale pentru orice antreprenor si lider. Fara Repatriot, acest demers nu ar fi putut fi un real succes. Acesta este doar o piatra de temelie la constructia puntii intre cele doua zone, punte pe care doar impreuna o putem intari”, a spus Consulul Onorific al Romaniei in Insulele Baleare, Alexandru George Lazar.

Misiunea economica din Spania s-a desfasurat in perioada 21-27 martie si a fost organizata cu sprijinul Consulatului General al Romaniei la Barcelona condus de doamna Sandra Liliana Gatejeanu Gheorghe, a domnului Ministru Consilier Economic in Regatul Spaniei, Bogdan Badescu si cu sprijinul domnului Consul Onorific al Romaniei in Insulele Baleare, Avocat Alexandru George Lazar.

Repatriot este o comunitate de romani cu initiativa, care creste permanent in toata lumea, printr-un proiect bazat pe voluntariat al Romanian Business Leaders, initiat in 2015 pentru “a conecta romanii de pretutindeni la oportunitatile de Acasa”.

Antreprenorii din comunitatea Romanian Business Leaders si Repatriot contribuie la crearea a peste 15% din PIB-ul Romaniei, cu o cifra de afaceri cumulata de peste 45 miliarde de Euro. Repatriot ramane dedicat promovarii oportunitatilor de afaceri din tara pentru romanii din afara granitelor, sprijinind totodata antreprenorii romani in extinderea activitatilor lor pe plan international.

https://www.repatriot.ro/misiune-economica-barcelona-2024/

Mai mult in Business, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: