Mediaedge:cia Romania: crestere cu aprox. 1 Mil. EUR pe 2010, si +3% comparativ cu 2009
Luni, 06 Iunie 2011

(AdPlayers, Iulian Toma)

Mediaedge:cia (MEC) Romania estimeaza ca a incheiat anul 2010 cu o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 3% comparativ cu 2009, dupa cum a afirmat pentru AdPlayers Bogdan Prajisteanu, Managing Director al  agentiei, la evenimentul Piata FMCG Forum, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.

Estimarea oficialului este facuta sub rezerva unor corectii date de raportarile exacte care vor fi publice la Ministerul de Finante, si in rapoartele anuale ale companiei de media din cadrul grupului WPP ce vor putea fi cunoscute in perioada urmatoare.

Potrivit cifrelor de la Ministerul Finantelor, compania de media a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 30,5 Milioane EUR. Estimarea lui Bogdan Prajisteanu ar conduce la un plus de 1 Milion EUR in business-ul agentiei de media pe 2010, in comparatie cu anul precedent.

Intr-o discutie despre piata de media din Romania si componenta online a investitiilor, Prajisteanu a afirmat ca totalul investitiilor in media pe 2010 ar putea fi estimate la aproximativ 330 Milioane EUR, din care piata de media online ar avea o pondere de 6,5% din totalul volumului.

Spre deosebire de media pietei, managerul MEC Romania estimeaza ca a anul trecut echipa agentiei pe care o conduce a administrat bugete online de aproximativ 8%, ceea ce ar insemna volume de media de 2,4 -2,5 milioane EUR.

 Mai mult in AdPlayersREPORT


PUBLICITATE: