Ejobs s-a vandut Ringier la peste 15 Mil. EUR. De minim 12-13 ori profitul. Putea de 19-21 ori.
Vineri, 30 Martie 2012
 (Adplayers, iulian Toma) Ejobs, un business de recrutare online in care Media Pro-ul lui Adrian Sarbu putea cumpara 25% din afacere cu 25.000 USD in urma cu 12 ani, a anuntat achizitia majoritatii actiunilor de catre Ringier. 

Estimarea ii apartine lui Horia Nistor, unul dintre fondatorii de atunci ai afacerii, pe care adplayers l-a intrebat astazi cat ar fi putut plati Ringier pe Ejobs. Nistor a evitat sa comenteze astazi  pentru adplayers valoarea tranzactiei Ringier – Ejobs. 

Intr-un comunicat de presa remis presei, compania de origine elvetiana anunta achizitia a 70% din afacere. Inainte de preluare, Ejobs era detinut 30% de un fond de investitii, iar restul in proportii egale (20%-20% ) de Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar.

Surse din piata familiarizate cu modelului de business ejobs au afirmat pentru adplayers ca afacerea s-ar fi putut vinde la un multiplicator de minim 12-15 ori profitul afacerii, insa nu unul minim considerat a fi cel de anul trecut. O ipoteza mai optimista ridica vanzarea jobs la un factor de multiplicare de 19-21 de ori profitul mediu al unei proiectii de business din ultimii ani. Ambele estimari plaseaza valoarea ejobs cuprinsa intre 15 si 20 de milioane euro, din care Ringier ar fi putut plati 70%.

Catalin Tolontan avanseaza, pe blogul sau, un factor de multiplicare de 10-15 ori avand ca baza de referinta profitul din ultimul an de aproximativ 1 Milion de euro.

 


PUBLICITATE: