Autodesk face campanie anti-piraterie
Auto, 17
Marti, 26 Septembrie 2006

Autodesk face campanie anti-piraterie(AdPlayers.ro, Irina Toma, irina.toma@adplayers.ro )

Autodesk, cel mai mare producator mondial de software de proiectare pentru PC a demarat, în septembrie 2006, o campanie de comunicare împotriva pirateriei software.

Autodesk face campanie anti-piraterieCampania este gestionata si dezvoltata de distribuitorul român, A&C International. "Echipa cu idei", spun oficialii campaniei de promovare, a fost compusa din Adi Lupu & Radu Constantinescu, de la shop-ul de creatie Wave Design. 

Potrivit autorilor , obiectivele campaniei sunt, pe de o parte, informarea managerilor de companii asupra implicatiilor legale si morale pe care le presupune utilizarea de software ilegal si, pe de alta parte, oferirea de asistenta strict confidentiala în vederea licentierii.

Campania

Mixul de marketing include o componenta de advertising cu 5 machete publicitare introduse în presa centrala si de specialitate, indoor advertising, comunicare virala ce va fi distribuita din „inbox în inbox”, un program de media relations, un direct mail distribuit catre mii de companii din România si telemarketing.

Autodesk face campanie anti-piraterieCristian Dumitrescu (foto), Presedintele A&C International sustine ca “Exista numeroase firme de succes în România ale caror sedii sunt împartite în doua: o sala de conferinte la parter, dotata cu un computer pe care este instalat, legal, cea mai ieftina si „minimala” versiune de AutoCAD – AutoCAD LT - si un subsol cu numeroase statii grafice rulând programe specializate Autodesk, full version. Fara licenta, evident”.

Oficialul spune ca “pâna de curând, orice control software „se oprea” în sala de conferinte, însa de acum speram ca cei în masura vor coborî si în subsolul afacerii”.

Autodesk face campanie anti-piraterieCampania se înscrie în politica internationala a companiei Autodesk de protejare a drepturilor intelectuale legate de produsele software, având girul lui Jean-Paul Seuren (foto), License Compliance Manager - coordonatorul luptei împotriva pirateriei software Autodesk din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Autorii, au petrecut o zi la .. închisoare

“În trecutul recent au mai existat campanii antipiraterie, însa am vrut ca aceasta campanie sa fie deosebita de tot ce s-a facut pâna acum”, este de parere spune Mihaela Dumitrascu Marketing Officer A&C International. „Sa fie îndrazneata, inteligenta si sa nu treaca neobservata”.

Autorii campaniei spun ca au petrecut o zi la ... închisoare, unde au facut câteva fotografii pentru print-urile campaniei.

„Printre detinuti de toate tipurile, am cunoscut un tânar care fusese închis 6 luni pentru comercializarea a 10 (zece, atentie!!) CD-uri piratate. Aviz amatorilor”, conchide Mihaela Dumitrascu.


PUBLICITATE: