Ringier vrea sa reduca impactul plecarii lui Razvan Corneteanu
Vineri, 13 Octombrie 2006

(AdPlayers.ro , Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Ringier Romania a anuntat astazi un set de masuri care s-au luat pentru a reduce impactul plecarii lui Razvan Corneteanu si a unui numar de angajati cu functii de conducere din divizia pe care a coordonat-o, precum si din departamentele de distributie si abonamente, se arata într-un comunicat remis AdPlayers. 

Acord de încetare amiabila

Ringier vrea sa reduca impactul plecarii lui Razvan CorneteanuPotrivit oficialilor trustului de media, ieri s-a încheiat acordul de încetare a colaborarii cu Razvan Corneteanu în mod amiabil, iar Thomas Landolt (foto) , actualul Mananging Director Ringier România, va prelua divizia de publicatii Bulevard si Sportive (B&S) Ringier, pentru o perioada interimara.

Succesorul sau, Alexander Theobald anuntat de curând ca va prelua sefia grupului din România, va vizita des România în aceasta perioada, spun oficialii, urmând ca din ianuarie sa îsi preia oficial rolul de General Manager, Rigier Romania.

Publicitatea, la Mihalache si Murariu

În departamentul de vânzari de publicitate al diviziei de publicatii B&S, în timpul întâlnirilor board-ului, a fost agreata folosirea exeperientei si resurselor interne. Mirela Murariu si Cristian Mihalache au preluat în mod egal responsabilitatile de coordonare a vânzarilor de publicitate pentru Divizia B&S a Ringier, în urmatoarea perioada.

Fiecare dintre cei doi executivi de vânzari urmeaza sa coordoneze o jumatate de echipa asigurandu-se astfel, spun oficialii, ca grupul nu va avea fluctuatii în încasarile din publicitate si ca partenerii Ringier de publicitate vor continua sa tina legatura cu persoane cu care lucreaza deja trustul.

Oficialii Ringier sunt preocupati de o integrare usoara a noii structuri de vânzari, primele discutii între Cristian Mihalache, Mirela Murariu si echipa pe care o vor coordona urmând sa înceapa în aceasta seara.

Gina Ionescu si Gunther Graml conduc distributia

Reprezentantii Ringier spun ca la departamentul de distributie al diviziei de publicatii B&S, se va alatura în curând echipei Gina Ionescu.

Gina Ionescu a mai lucrat pentru grupul elvetian pâna în 1999, an în care a plecat de la Ringier pentru a dezvolta reteaua de distributie a Edipresse. Dupa o perioada de 4 ani la Edipresse, Gina Ionescu  a plecat la Rodipet, cel mai mare difuzor de presa din România, în calitate de manager al unor departamente importante si mai apoi a ocupat pozitia de director executiv la Acces Press.

Alaturi de Gunther Graml, noul sef al distibutiei Ringier, si cu cu experienta sa internationala în acest domeniu, sustine grupul, obiectivul principal al noilor responsabili de circulatie este acela de a dezvolta distributia locala, conform strategiei companiei.

Primul obiectiv al trustului, subliniaza reprezentantii de comunicare, este acela de a asigura stabilitatea afacerii si de a lua masurile necesare ca plecarile din distributie sa nu afecteze fluxul muncii sau rezultatele.

Marketing: Georgeta Coman

În departamentul de marketing al diviziei de publicatii B&S, Georgeta Coman va prelua responsabilitatea coordonarii echipei.

Conducerea trustului anunta ca a mai decis ca toate celelalte 4 divizii din structura Ringier, si în particular pozitiile de conducere ale fiecareia, sa ofere suport Diviziei de publicatii Bulevard si Sportive, oricând acest lucru este necesar.

Executivii mai anunta ca întâlnirile zilnice ale conducerii Ringier vor continua în urmatoarea perioada.

Ringier Corneteanu

Dupa 13 ani, timp în care s-a identificat cu grupul Ringier, Corneteanu a descoperit Adevarul. Desi neconfirmat oficial, surse din piata dau ca sigura plecarea lui Corneteanu la grupul de media controlat de Dinu Patriciu, care include, printre altele, si ziarul Adevarul.

Conform unor surse din piata, fostul director general de la Adevarul si-a încetat, amiabil si el, legatura cu cotidianul condus editorial de Dragotescu. 

Patriciu mai controleaza titlurile din grupul Satiricon, în care mai este actionar alaturi de Mircea Dinescu. Publicatiile sunt conduse de Mariana Blaga, care coordoneaza grupul format din  saptamanalele Dilema Veche, România Literara, Aspirina si lunarul Dilemateca.


PUBLICITATE: