Publicitate video gratuita pe Acasa RO
Miercuri, 14 Februarie 2007

Publicitate video gratuita pe Acasa RO

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Publicitate video gratuita pe Acasa RO„Video.acasa.ro este un spatiu online interactiv, care a fost creat ca raspuns la nevoile actuale de advertising ale clientilor”, spune Mirela Ciucur, Chief Internet Evangelist la Vodanet. Ea spune ca sectiunea video de la acasa.ro “urmareste principiile Web 2.0 pentru ca ofera o platforma ce permite crearea originala de continut si interactiunea utilizatorilor”.

“Lansarea sectiunii Video.acasa.ro confirma înca o data faptul ca Web 2.0 ofera posibilitati de advertising care devanseaza canalele de media traditionale”, spun oficialii Vodanet într-un comunicat remis recent AdPlayers.ro.

“Publicarea spoturilor pe video.acasa.ro este complet gratuita, acestea avand o audienta potentiala de peste 400.000 de vizitatori pe saptamâna, conform Trafic.ro”, adauga autorii noului canal video, pe internet.

Sa întelegem ca trebuie sa renuntati la a mai arunca banii pe fereastra la TV si sa dati spotul gratuit, pe sectiunea video de la acasa.ro? În fond, o audienta tot de ordinul a sute de mii de “vizitatori” din populatia urbana, dau click spoturilor la ProTv, Antena 1, Acasa TV sau PrimaTv. Si asta în intervalele de maxima audienta (Prime Time n.r.). Cel putin asta desprindem daca ar fi sa ne luam dupa audienta de 400.000 de vizitatori oferita saptamânal de catre acasa.ro, potrivit autorilor.

"Noi oferim clientilor si agentiilor aceeasi oportunitate "

“Postarea gratuita este destinata utilizatorilor care au posibilitatea de a crea content original si de a-l împartasi cu alti utilizatori sau republica pe alte medii. Noi oferim clientilor si agentiilor aceeasi oportunitate privind testarea spoturilor video publicitare înainte ca acestea sa fie transmise pe tv”, spune Mirela Ciucur, de la Vodanet.

Mirela Ciucur mai precizeaza ca „prin urmare, video.acasa.ro ofera avantajul posibilitatii de masurare a impactului unui spot destinat difuzarii televizate, nu este o sectiune construita ca alternativa la vânzarea de publicitate online clasica”.

Cu toate acestea, oficialul Vodanet este de parere ca sectiunea nu va fi atât de solicitata de vânatorii de publicitate gratuita care ar putea canibaliza vânzarile de publicitate online pe acasa.ro.

“Exista sanse destul de putine ca un client, care doreste sa se promoveze online, sa opteze pentru upload-ul gratuit al unor clip-uri a caror vizionare si receptare sunt conditionate de creativitatea spotului propriu-zis si de o potentiala popularitate printre utilizatori”, sustine ea.

Vânzarea de publicitate?

Despre strategia devânzari de publicitate în sectiunea video acasa.ro, Ciucur spune ca “este integrata portalului acasa.ro si se supune strategiei de vânzare de publicitate pe intregul portal”. Despre profilul audientei, ea mai afirma ca nu exista înca date precise referitoare la profilul utilizatorilor pentru a permite o planificare foarte clara pe target si stabilirea unor niveluri diferite de pret.

„Capacitatea de stocare a sistemului este nelimitata”, a mai afirmat ea, pentru AdPlayers.  „Limitarea per material video este de 100 MB”. Serviciul video.acasa.ro, spune responsabilul Vodanet, se bazeaza pe un sistem de streaming care permite procesarea foarte rapida a fluxului de date si derularea pe sectiuni. Aceasta permite vizionarea pe segmente a filmelor video si totodata, presupune reducerea traficului de date”.

"Canal de advertising puternic si dinamic, care tinde sa il integreze pe cel de tv"

“ Mediul online se impune ca un canal de advertising puternic si dinamic, care tinde sa il integreze pe cel de tv”, adauga Mirela Ciucur. „Accesibilitatea si viteza de interactiune sunt doar doua argumente care vin sa sustina aceasta transformare”.

Cele mai creative si originale spoturi, ne asigura autorii sectiunii, pot genera cu usurinta marketing viral prin republicarea acestora pe alte platforme de comunicare online, cum ar fi blogurile sau forumurile de discutii.

“Ne-am propus sa sustinem creatiile originale, promovandu-le in toata reteaua Vodanet Media prin acest serviciu care începe sa se impuna ca o alternativa tentanta la reclama clasica din audiovizualul traditional", este de parere si Camelia Ionita-Manzatu, Project Manager Acasa.ro.

“Sistemul permite conversia unei game largi de fisiere video, de la cele pentru telefoanele mobile (3gp, mp4) pâna la cele mai comune (avi, mov)”, precizeaza Lucian Nicolescu, IT Coordinator la Vodanet.

AdPlayersFile

Acasa.ro face parte din portofoliul Vodanet Media, alaturi de bloombiz.ro, ele.ro, imagoo.ro, smartbuy.ro. Conform statisticilor Trafic.ro. portalul Acasa.ro are un trafic de peste 1 800 000 de vizitatori lunar si cca 18 milioane de afisari lunar.


PUBLICITATE: