Lowe si Initiative spun ca „Scoala te schimba intotdeauna in bine
Miercuri, 25 Mai 2005

( AdPlayers.ro ) Lowe deruleaza campania de imagine pentru Universitatea Europeana Dragan cu sediul in Lugoj. Potrivit agentiei, "Scoala te schimba intotdeauna in bine" este prima campanie de comunicare integrata realizata in Romania de o institutie de invatamant superior.  Campania  contine o componenta puternica de presa scrisa locala in toata zona Banatului, dar mixul de media este intregit de outdoor in Timisoara, Arad, Lugoj, indoor (oops media in barurile din Timisoara), precum si radio local in toate judetele din zona Banatului. Lowe a realizat si POS-urile - flyere, postere si mape de prezentare care vor fi folosite cu aceasta ocazie. Media este derulata cu ajutorul agentiei Initiative Romania, care a asigurat strategia si managementul campaniei "Scoala te schimba intotdeauna in bine". Campania se desfasoara incepand cu luna aprilie si se va incheia in luna august.

Lowe si Initiative spun ca „Scoala te schimba intotdeauna in bine

“Doua sunt obiectivele declarate ale acestei campanii: cresterea notorietatii Universitatii Europene Dragan in randul potentialilor candidati la studentie (tinerii de 17-20 ani din Banat) si stimularea unui numar cat mai mare de absolventi de liceu sa se inscrie la aceasta Universitate in 2005”, Valentin Stoenescu, Senior Account Manager.  

Dupa cum sustin reprezentantii Lowe, pornind de la pozitionarea Universitatii Europene Dragan ca institutia de invatamant superior creata pentru a construi destine solide si o cariera de succes, agentia a construit o platforma de creatie in ton cu publicul tinta principal si a ajuns la conceptul cheie: facultatea te ajuta in orice ti-ai propus sa faci in viata. Iar mesajul este unul simplu si concret: Universitatea Europeana Dragan te ajuta sa reusesti in viata, sa-ti implinesti visele, sa iti fie bine, mai bine.

Odata cu aceasta campanie, a inceput si constructia brandului, definit ca fiind ambitios, tanar, competent, performant. Generarea unei atitudini favorabile fata de Universitatea Europeana Dragan in randul potentialilor studenti si contracararea prejudecatii conform careia, in Romania zilelor noastre, studiile superioare sunt de cele mai multe ori inutile in construirea unei cariere au fost obiectivele care au facut ca acest proiect sa fie unul inedit.

“Atunci cand am realizat propunerile, am avut tot timpul in vedere faptul ca executiile de creatie trebuie sa fie pe gustul celor carora ne adresam: cool, un pic fun, neuitand insa mesajul pragmatic: reusita in viata.” declara Valentin Stoenescu, Senior Account Manager. „Si, fiindca ne adresam oamenilor care au nevoie de certitudini ale reusitei in viata, de exemple de succes, propunerile de creatie sunt centrate pe ilustrarea succesiva a succesului pe care scoala ti-l poate asigura. De ce femeia si masina? Pai, ce alte elemente ilustreaza ma bine si mai actual nivelul de succes la care ai ajuns si standardul cu care te poti mandri in fata prietenilor… ”,

Oficialii agentiei spun ca mesajul campaniei indeplineste doua criterii aparent contradictorii: sa atraga un public tanar, caruia ii plac vizualurile trendy, in care sa isi regaseasca aspiratiile, fara ocolisuri sau ton superior; si, doi, sa pastreze aerul academic, sobrietatea si seriozitatea Universitatii.

Echipa care a dat examenul campaniei este formata din  Marius Schiopota (Director Administrativ, Universitatea Europeana Dragan si, din partea agenteiei Lowe, Mihai Coliban (Creative Director), Ligia Calin (Senior Copy), Raluca Stroe (Art), Irina Stanciulescu (Audio Video Production), Robert Podareanu (DTP) si Valentin Stoenescu (Client Service).

Examenele media au fost date la Initiative de Isabelle Greger (Senior Account Manager) si Daniela Lechinteanu (Senior Media Buyer)

PUBLICITATE: