INES IPTV mizeaza pe dublarea cifrei de afaceri în 2007
Miercuri, 21 Februarie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

iNES IPTV, singurul provider de servicii de televiziune IPTV de pe piata româneasca, potrivit companiei, mizeaza pe o dublare a cifrei de afaceri în 2007, spun oficialii de comunicare ai grupului iNES.

Aceasta cifra este estimata ca urmare a dezvoltarii pietei de profil cu un procent aflat între 200% si 300%, spun reprezentantii companiei, în conditiile în care acest serviciu se adreseaza persoanelor cu venituri care depasesc 1,500 Euro lunar, pe o piata româneasca cu un potential de 10.000 de utilizatori la ora actuala doar în Bucuresti.

“Estimam ca în 2007 se va înregistra o crestere între 200% si 300% pentru serviciul iNES-IPTV, singurul de acest gen de pe piata româneasca”, spune Radu Rusu, IPTV Division Operations Manager. „Evolutia pe care o asteptam în 2008 depinde foarte mult de gradul de penetrare pe care îl vom obtine în 2007 si de asemenea, de posibila aparitie a altor operatori IPTV pe piata româneasca”.

iNES Group estimeza ca evolutia este una normala, având în vedere ca pe piata europeana este asteptata o crestere de 1300% pentru acest tip de servicii pâna în 2009. „Putem sa ne asteptam la o evolutie substantiala a acestui tip de servicii si în România”, a mai spus Radu Rusu, luând în considerare estimarile cu privire la Europa, “care indica o crestere de aproximativ 13 ori (de la 658.000 la 8.7 milioane pâna în 2009)”.

Dezvoltarea acestui serviciu destinat utilizatorilor români, este în strânsa legatura cu dezvoltarea retelei de fibra optica securizata, arata reprezentantii iNES IPTV, compania având deja, în Bucuresti, o retea cu o întindere de aproximativ 1.500 de km.

Pentru a sustine aceste planuri, reprezentantii iNES IPTV, mai spun ca vor extinde anul acesta aria de comunicare, din zona ATL (presa centrala, panotaj, campanie radio), catre zona de PR si publicitate online. Serviciul va fi promovat si prin evenimente, primul fiind participarea companiei la CERF în luna mai a acestui an.

“Bugetul estimat pentru comunicarea serviciului iNES IPTV în România este de peste 500.000 Euro în 2007”, afirma de curând, pentru AdPlayers, Radu Rusu .

Conform unui raport In-Stat, citat de iNES, la nivel mondial, se aprecia ca la mijlocul anului 2006, existau la nivel mondial 15 milioane de utilizatori ai serviciilor de televiziune High-Definition, numarul acestora asteptându-se sa creasca pâna la 20,3 milioane de utilizatori la sfârsitul anului.

Cu toate acestea, cresterea pietei de televiziune prin Internet este încetinita de faptul ca pâna la ora actuala, aceasta tehnologie este prezenta într-un numar foarte mic de tari. Mai mult decât atât, conform datelor din 2006, 91% din totalul utilizatorilor de servicii HDTV erau concentrati în tari ca Statele Unite ale Americii si Japonia.

AdPlayersFile

iNES IPTV este primul serviciu din România care ofera televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul IPTV (sau "TV over IP") este disponibil în doar câteva orase ale lumii.  Serviciul este oferit de iNES, de la 1 octombrie 2005, prin intermediul retelei proprii de fibra optica, utilizând o conexiune FTTH (Fiber-to-the-Home).

Denumita si "Televiziune IP", IPTV utilizeaza tehnici de flux video pentru a furniza programe de televiziune sau video selectate, la cerere (VOD). Spre deosebire de transmisia pe cale aeriana sau prin cablu catre un televizor, IPTV foloseste protocolul IP ca mijloc de transport si presupune utilizarea unui IPTV set-top box pentru a decoda imaginile în timp real.


PUBLICITATE: