Business Magazin l-a "angajat" pe Umberto Eco
Miercuri, 14 Septembrie 2005

( AdPlayers.ro ) BUSINESS Magazin a obtinut exclusivitatea drepturilor de publicare pentru Romania a editorialelor lui Umberto Eco.  Comentariile celebrului publicist vor putea fi lecturate in timp real, concomitent cu aparitia lor in "The New York Times", in saptamanalul italian "L'Espresso" si in alte publicatii de prestigiu din lume. Business Magazin l-a angajat pe Umberto Eco

Umberto Eco, profesor in stiintele comunicarii

Primul sau editorial a aparut ieri, miercuri 14 septembrie, si este dedicat romanului lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci". Incepand cu luna septembrie, revista saptamanala BUSINESS Magazin va publica de 2 ori pe luna editorialele autorului faimosului roman "Numele Trandafirului". Pentru publicul roman, Eco este cel mai cunoscut scriitor italian in viata, faimos in primul rand ca autor al "Numelui Trandafirului".

Eseistul Eco e cel putin la fel de interesant ca romancierul din "Numele Trandafirului" sau "Pendulul lui Foucault".  Comentariile sale pe teme din cele mai variate, de la viata politica italiana pana la diferentele de stil cultural dintre Macintosh si MS-DOS ori de la Argentina fotbalistica pana la prelungirea spre 30 de ani a copilariei in societatea de azi, atrag cititorul, cu un umor al ideilor cu totul personal si cu o franchete a observatiei aproape neobisnuita pentru un intelectual traitor cu precadere printre abstractiuni. Astfel de eseuri vor aparea si in BUSINESS Magazin, incepand din aceasta luna.

Umberto Eco s-a nascut la 5 ianuarie 1932 in Alessandria, un mic oras de langa Torino. Determinat de tatal sau sa se faca avocat, Eco a fost admis la Universitatea din Torino dar si-a abandonat studiile de drept. A facut o pasiune pentru filozofia si literatura medievala, care s-a concretizat intr-o teza despre Toma D'Aquino si obtinerea unui doctorat in filozofie (1954). In 1956 ii apare "Problema estetica a sfantului Toma", carte care il consacra pe Eco drept unul dintre cei mai importanti cercetatori ai medievalismului.

Sfarsitul anilor '70 il gaseste pe Eco drept un nume sonor in semiotica, dar nimeni nu se astepta la schimbarea radicala pe care urma sa o aiba cariera lui. Schimbarea incepe cu publicarea romanului "Numele Trandafirului", unul dintre cele mai bine vandute romane din lume. Cartea a fost publicata in 1980 si a fost extrem de bine primita de public si de critica si a devenit un succes comercial. Desi editura care a publicat-o se astepta sa vanda 30.000 de exemplare, Numele Trandafirului a ajuns sa vanda peste 9 milioane de exemplare.

Succesul lui Eco a fost amplificat de aparitia filmului cu acelasi nume, regizat de Jean-Jacques Annaud, cu Sean Connery in rolul principal. I-au mai urmat: "Pendulul lui Foucault" (1988), "Insula din ziua de ieri" (1994), Minunile Sfantului Baudolino (2000) si Misterioasa flacara a reginei Loana (2004). In prezent, Eco este in profesor la Universitatea din Bologna, unde preda stiintele comunicarii.

BUSINESS Magazin este o publicatie editata de PubliMedia - compania de publishing a grupului MediaPro. Potrivit companiei, PubliMedia International este cel mai important publisher autohton de pe piata de ziare si reviste din Romania. Conform aceleiasi surse, editorul detine, printre altele, cel mai important cotidian de business al tarii (ZIARUL FINANCIAR), cea mai citita revista saptamanala (ProTV Magazin -  totodata si cel mai citit ghid TV din Romania), cea mai complexa revista media (ApropoTV), singura revista saptamanala de business din Romania (BUSINESS Magazin) precum si cea mai importanta retea de ziare locale (CLUJEANUL, BANATEANUL, IESEANUL, BIHOREANUL, HUNEDOREANUL si ZIARUL CLUJEANULUI - singura retea de titluri locale cu tiraje auditate independent, de BRAT).

Din divizia de publishing a MediaPRO face parte si compania PBR Publishing care, într-un parteneriat international, editeaza si revista PLAYBOY - cea mai citita revista pentru barbati din Romania, potrivit editorilor . ( Iulian Toma )

PUBLICITATE: