Audiente nedorite in media
Luni, 07 Martie 2005

( AdPlayers.ro ) Prima TV si Romania Libera au pierdut legatura luni seara cu o echipa de jurnalisti  aflata in misiune la Bagdad. “Am fost rapiti, nu este o gluma. Ajutor!!” este ultimul mesaj trimis pe un telefon mobil de catre unul din jurnalisti.

Dupa toate probabilitatile corespondentul special Marie Jeanne Ion si operatorul Sorin Miscoci au fost rapiti de un grup de rebeli intr-un cartier marginas al Bagdadului, luni seara, in jurul orei 19:45, ora Romaniei. In momentul rapirii Marie Jeanne Ion a reusit sa sune in redactie. Cei care au ascultat convorbirea au inteles ca Marie Jeanne incearca sa le explice rapitorilor ca nu are rost sa recurga la acest act pentru ca sunt doar ziaristi romani, care nu au bani pentru o eventuala rascumparare.

Potrivit Realitatea TV, in Irak s-ar mai putea afla si un jurnalist de la Romania Libera care nu a mai putut fi contactat si ai carui parinti au aflat de la postul de televiziune despre acest lucru.

Echipa Prima TV este in Bagdad de 5 zile peantru a realiza interviuri cu premierul irakian si cu noul presedinte al Irakului se arata intr-un comunicat al postului de televiziune remis AdPlayers.ro . Interviul cu primul ministru irakian Iyad Allawi a fost inregistrat in cursul zilei de ieri, iar in momentul incidentului echipa Prima TV tocmai se despartise de reprezentantii ambasadei Romaniei in Irak.

Intreaga media Radio -Tv de ieri sau  presa scrisa de astazi trateaza pe larg subiectul rapirii celor trei jurnalisti. Ministerul de Externe, reprezentanti ai presedentiei si ai serviciilor secrete au constituit deja o celula de criza care sa gestioneze situatia.


PUBLICITATE: