4.105.000 romani online in luna mai
Miercuri, 15 Iunie 2005

( AdPlayers.ro ) In luna mai, peste 4.105.000 romani au fost online, cu 23% mai multi decat la inceputul anului (3,175,754 in luna ianuarie), potrivit statisticilor realizate de Trafic.ro, cel mai important sistem de monitorizare a internetului din Romania.

“Saptamana trecuta s-a inregistrat un numar record de pagini accesate. Numarul total inregistrat de Trafic.ro pe 90% din internetul din Romania a fost de 130.138.445 pagini, fata de inceputul anului, cand s-au accesat intre 110 si 127 milioane pagini din site-urile romanesti. Cele mai "citite" pagini de un vizitator sunt site-urile auto-moto, care conduc in clasament cu o medie de 15,78 pagini pe utilizator, apoi site-urile regionale cu 14,58 pagini vizualizate in medie de un vizitator, urmand apoi site-urile din categoriile locuri de munca, educatie/invatamant, si sanatate”, ne-a declarat Tudor Fratila, directorul proiectului Trafic.ro in cadrul companiei netBridge. Si editiile online ale cotidienelor atrag in continuare cei mai multi vizitatori, site-urile din aceasta categorie fiind cele mai vizitate in fiecare an.

In continuare, utilizatorii romani de internet folosesc browserul Microsoft Internet Explorer, in proportie de 82,29% (din care 74,66% folosesc ultima versiune, si 7,63% folosesc versiuni mai vechi), iar 9,42 din acestia folosesc browserul open-source Firefox.

Trafic.ro monitorizeaza permanent datele de audienta a peste 90% din site-urile din Romania (peste 15.000 de site-uri care sunt active, adica au vizitatori). Trafic.ro este un serviciu oferit de NetBridge, din care  mai fac parte Boom.ro, cea mai mare agentie de publicitate pe internet din Romania, www.OKazii.ro, cel mai complex site de licitatii online, www.aman2.ro (singurul site premium de dating din Romania), www.hr-romania.ro (recrutare online pentru pozitii top si middle management), www.myjob.ro (recrutare online pentru pozitii "entry-level") www.gazduire.ro (hosting profesional) si www.weblog.ro , singurul site de jurnale personale online din Romania.


PUBLICITATE: